Προκλητική απόφαση του κράτους «Τόσο άξιζε το παιδί μου;» 13.000 ευρώ;

17-10-2014















Νομικά αποφάσισαν να κινηθούν για το θάνατο του παιδιού τους, οι γονείς του οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου που «έφυγε» πρόωρα από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο στο Βόλο....

«Μου φέρονται απαίσια, δε μου δίνουν άδεια για να φύγω». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του άτυχου Πατρινού οπλίτη, Φώτη Ανδρικόπουλου, μία μόλις ημέρα πριν τη συμμετοχή του στη μοιραία άσκηση που του έκοψε το νήμα της ζωής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόσμος της Πάτρας».

Ο 19χρονος πεζοναύτης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά το προηγούμενο απόγευμα, με τον αρραβωνιαστικό της αδελφής του και είχε εκφράσει έντονα παράπονά του για την συμπεριφορά κάποιων εκ των ανωτέρων του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, τα παράπονα του παιδιού επιβεβαιώνουν και συνάδελφοί του στο στρατόπεδο, προχωρώντας οι τελευταίοι και σε αναφορά ονομάτων δύο συγκεκριμένων στρατιωτικών.
Το στοιχείο αυτό, καταρρίπτει τον ισχυρισμό των αξιωματικών της μονάδας του, ότι ο Φώτης παρά το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες θα απολυόταν, επέμενε ο ίδιος να μην λάβει άδεια προκειμένου να συμμετάσχει στην άσκηση.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, που έρχονται από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, ο πατέρας του αδικοχαμένου οπλίτη, είναι αποφασισμένος να κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διερράγη ο σωλήνας του όλμου 81 mm, κατά την μοιραία εκτέλεση βολών με βαρέα όπλα.

Και όχι μόνο: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του, ήταν η απόφαση του κράτους, να αποζημιώσει με… 13.000 ευρώ την οικογένεια, για το θάνατο του παιδιού.

«Τόσο άξιζε το παιδί μου;» επαναλάμβανε ειρωνικά ο Κώστας Ανδρικόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ, στο άκουσμα της συγκεκριμένης ανακοίνωσης. Είναι όμως αποφασισμένος, να μην το αφήσει έτσι: Μόλις λοιπόν συμπληρωθούν οι σαράντα ημέρες από το θάνατό του, θα δρομολογήσει όλες τις νομικές διαδικασίες για να διεκδικήσει ποσό-μαμούθ από το Κράτος, για το θάνατο του γιου του. Το οποίο ποσό και θα διαθέσει εξ ολοκλήρου σε ευαγή ιδρύματα, στη μνήμη του Φώτη.

Πηγή: patrastimes.gr

Σχόλια