Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για τα διόδια

11-11-2014




 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η τεράστια αύξηση των τιμών των διοδίων τον τελευταίο χρόνο , καταγγέλθηκε από δεκάδες φορείς και κινήματα, ως απαράδεκτη, ληστρική και επικίνδυνη για την ασφαλή διέλευση στα οδικά δίκτυα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να αναδείξει το μεγάλο αυτό πρόβλημα, με κινητοποιήσεις, επερωτήσεις στη Βουλή, παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανακοινώσεις.

Σήμερα λίγους μήνες μετά το πρόβλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, μ' αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Βάγια. Χιλιάδες βαρέα οχήματα στο επαρχιακό δίκτυο Θήβας - Λαμίας αυξάνουν τις πιθανότητες ατυχημάτων, δημιουργούν ασφυκτικό πρόβλημα σε πόλεις και χωριά του νομού μας, καταστρέφουν και αυτούς τους λιγοστά συντηρημένους δρόμους της επαρχίας.

Με αφορμή την αυριανή συνάντηση δήμων και φορέων με τον υπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κατάργηση των πλευρικών διοδίων, η μείωση των τιμών είναι η άμεση λύση στο πρόβλημα και στη συνέχεια η ριζική αναθεώρηση των αποικιοκρατικών συμβάσεων που ψήφισε το 2013 η μνημονιακή κυβέρνηση. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ενταθούν οι κινητοποιήσεις ενωτικά και αγωνιστικά από όλους τους φορείς της Βοιωτίας


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια