Γυναίκες τζιχαντίστριες υποκινούν χτυπήματα μέσα στην Ευρώπη

18-1-2015
















 Ένας σκληρός πυρήνας Βρετανίδων που βρίσκονται στη Συρία και έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, ενθαρρύνει μουσουλμάνες και μουσουλμάνους που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να προβούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα στη Βρετανία, σύμφωνα με πληροφορίες του Observer. Ο ρόλος τζιχαντιστριών βρετανικής υπηκοότητας ως ηθικές αυτουργούς στην τρομοκρατία μέσα στη Βρετανία αποκαλύφθηκε από το Διεθνές Κέντρο Μελέτης Ριζοσπαστικοποίησης (ICSR) στο Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου, το οποίο έχει προσδιορίσει μια ομάδα από 30 Βρετανίδες μουσουλμάνες που βρίσκονται στη βόρεια Συρία.


 Σύμφωνα με την παρακολούθηση της δράσης τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιες από αυτές λειτουργούν ως «στρατολόγοι» για το Ισλαμικό Κράτος, άλλες πάλι υποκινούν πράξεις βίας, όπως αποκεφαλισμούς δυτικών. Μέχρι πρότινος, οι γυναίκες που έφευγαν από τη Δύση για να μεταβούν στο Ισλαμικό Κράτος, περιγράφονταν ως «νύφες» που ήθελαν να παντρευτούν τζιχαντιστές και να κάνουν παιδιά μαζί τους, μένοντας οι ίδιες μακριά από την πρώτη γραμμή.


 Καθώς όμως οι αστυνομικές Αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζονται ώστε να προλάβουν πιθανά τζιχαντιστικά χτυπήματα και με την Ευρώπη σε υψηλή επιφυλακή μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Γαλλία και την εξολόθρευση του πυρήνα τζιχαντιστών στο Βέλγιο, το ICSR αποκαλύπτει ότι πολλές γυναίκες εμπλέκονται στην κλιμακούμενη τζιχαντιστική απειλή.


 Η Μέλανι Σμιθ, ερευνήτρια του ICSR, λέει: «Βρετανίδες ενθαρρύνουν επιθέσεις, λένε στους ανθρώπους ότι δεν μπορούν να μεταβούν στο Ισλαμικό Κράτος, οπότε “γιατί δεν διενεργείτε μια επίθεση μέσα στη Βρετανία;”. Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο μήνυμά τους (σ.σ στα social media), εάν δεν μπορείτε να αφήσετε πίσω την οικογένειά σας, ή δεν σας παίρνει να έρθετε στη Συρία, τότε κάντε ένα χτύπημα στις χώρες που βρίσκεστε».

 Πηγή:www.tribune.gr

Σχόλια