ΕΣΚΑΣΕ Η ΒΟΜΒΑ: Η Κομισιόν αδειάζει την Γερμανία - Pαγδαίες εξελίξεις στην Ευρώπη

19-2-2015
















Παρά την αρχική αίσθηση ότι η διαπραγμάτευση βρισκόταν σε καλό δρόμο και ότι το Eurogroup...
της Παρασκευής θα ενέκρινε το αίτημα της Ελλάδας για 6μηνη παράταση, οι πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων ανατρέπουν την εικόνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές το Βερολίνο και άρα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απορρίπτει τη συγκεκριμένη διατύπωση επειδή δεν δίνει βιώσιμη λύση.

Στον αντίποδα, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την χαρακτήρισε κατ’ αρχήν θετική.

Κομισιόν: “Θετικό πρώτο βήμα” το ελληνικό αίτημα

Ως θετικό πρώτο βήμα κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα εξάμηνης παράτασης που υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Σύμφωνα με τον Μ. Σχοινά, η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξάμηνη παράταση του λεγόμενου “master financial assistance facility agreement”. Όπως εξήγησε ο Μ. Σχοινάς, ο όρος αυτός περιγράφει το ισχύον πρόγραμμα. Ο ίδιος διευκρίνισε, επίσης, ότι οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την παράταση θα συζητηθούν σήμερα στο EWG και αύριο στο Εurogroup.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια