Επιφυλακτικό «ναι» στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751

15-4-2015
















 Ολοκληρώθηκε η πρώτη τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας Με επιφυλάξεις από τους εργοδοτικούς φορείς εκφράστηκε σήμερα συμφωνία για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, στην πρώτη τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους.

Οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και των συνδικάτων χαιρέτησαν την επανέναρξη του κοινωνικού διαλόγου μετά από πέντε χρόνια και τάχθηκαν υπέρ της επαναφοράς του θεσμού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης. Παράλληλα, ζήτησαν να δοθεί στους κοινωνικούς εταίρους η δυνατότητα να αποφασίσουν για όλα τα ζητήματα χωρίς παρεμβάσεις.

Απολύτως συμβατές με τα αιτήματα των συνδικάτων χαρακτήρισε τις κυβερνητικές προτάσεις η ΓΣΕΕ, ενώ η πλευρά των εργοδοτών εξέφρασε επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο της επαναφοράς των τριετιών και των ωριμάνσεων, καθώς και για το υψηλό μη μισθολογικό κόστος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, επικαλούμενος πληροφορίες του ΣΕΠΕ, έκανε λόγο για 800.000 αδήλωτους εργαζόμενους και 2 δισ. ευρώ ετησίως απώλειες για τα ασφαλιστικά Ταμεία.


Πηγή: voria.gr

Σχόλια