ΒΟΜΒΑ στην αγορά: Γνωστή εταιρεία βάρεσε διάλυση – Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι! (PHOTO)

25-4-2015















Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι αφού έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη δίχως να το περιμένουν τις δουλειές τους. Για ποια εταιρία πρόκειται; Σε κατασχέσεις ακινήτων της «Αφοί Κωνσταντακάτου», μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρολογικού υλικού, προχώρησαν οι τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συρρίκνωση των πωλήσεων, η καταγραφή ζημιών (4,79 εκατ. ευρώ το 2013) και ο υψηλός τραπεζικός δανεισμός οδήγησαν σε οικονομικό αδιέξοδο την εταιρεία, η οποία προσέφυγε στο άρθρο 99 τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 δεν έγινε δεκτή και στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της «Αφοί Κωνσταντακάτου», η οποία θεωρεί ότι δεν υπάρχει προοπτική επιβίωσης, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, την οποία εξέτασε η Δικαιοσύνη τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση είναι έκρυθμη και για αυτόν τον λόγο μεγάλος αριθμός των 200 εργαζομένων της εταιρείας -που έχουν λαμβάνειν 800.000 ευρώ- βρίσκεται σε επίσχεση.

Ποια ακίνητα της εταιρείας έχουν βγει στο σφυρί

Προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν κατασχέσει για οφειλή της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ:

ακίνητο έκτασης τριών στρεμμάτων, στο οποίο βρίσκεται ένα τριώροφο και ένα ισόγειο κτήριο με δύο υπόγεια -θα εκπλειστηριαστεί στις 6 Μαΐου με τιμή πρώτης εκκίνησης 2,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην αντικειμενική αξία του

το κτήριο κεντρικής αποθήκης της εταιρείας στον Αυλώνα, σε οικόπεδο 31,1 στρεμμάτων, στο οποίο βρίσκονται κτήριο αποθήκης επιφάνειας 10,1 χιλιάδων τ.μ., κτήριο γραφείων με ισόγειο επιφάνειας 165 τ.μ. και όροφο 132 τ.μ., κτήριο καταστήματος με ισόγειο 328 τ.μ. και όροφο 286 τ.μ. και φυλάκιο
– θα εκπλειστηριαστεί στις 29 Απριλίου με τιμή πρώτης εκκίνησης 3,3 εκατ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο της αντικειμενικής που διαμορφώνεται σε 2,4 εκατ.

κατάστημα στην Καλλιθέα της Αθήνας, με τιμή πρώτης προσφοράς 319.000 ευρώ που αντιστοιχεί στην αντικειμενική αξία του τα κτήρια κεντρικής αποθήκης της εταιρείας στον Βοτανικό που βρίσκονται σε οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων – θα εκπλειστηριαστούν στις 13 Μαΐου με τιμή πρώτης εκκίνησης 2,7 εκατ. ευρώ, όση και η αντικειμενική

κατάστημα στον Βύρωνα της Αθήνας 128 τ.μ. – θα εκπλειστηριαστεί στις 27 Μαΐου προς 473.000 ευρώ όσο και η αντικειμενική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, το σύνολο των ακινήτων, συνολικής αξίας 23 εκατ. ευρώ, είναι δεσμευμένο μέχρι το ποσό των 16 εκατ. ευρώ.


Πηγή:pestomou.info

Σχόλια