Εκατοντάδες συλλήψεις στην Στερεά Ελλάδα τον Ιούνιο

14-7-2015

















 Οι περισσότεροι συλληφθέντες (115) ήταν αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν έλθει και διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα. Για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας συνελήφθησαν 85 άτομα και άλλα 70 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Εξήντα άτομα συνελήφθησαν για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, κ.λ.π.).

Πενήντα έξι άτομα συνελήφθησαν γιατί εκκρεμούσαν σε βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις ή είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους. Για διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων συνελήφθησαν 24 άτομα, άλλα 12 για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα – λαθρεμπορίας και 13 για πρόκληση σωματικών βλαβών. Στα πιο σοβαρά αδικήματα, επτά άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ένα άτομο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ένα άτομο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και έξι άτομα για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Ωστόσο τρία άτομα συνελήφθησαν για απόπειρες κλοπών, ένα άτομο για απάτη, τρία για απόπειρα απάτης, δύο για πλαστογραφία, δύο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πέντε για εξύβριση – απείθεια – αντίσταση και 9 για παραεμπόριο. Τέλος υπήρχαν και οι κάωθι κατηγορίες:

για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, για απόπειρα βιασμού, για ζωοκτονία, για παραβάσεις του νόμου περί βεγγαλικών, για παρακώλυση συγκοινωνιών, για συκοφαντική δυσφήμιση, για διατάραξη οικιακής ειρήνης, για ψευδή καταμήνυση, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή και για παραβίαση ορίων διαμονής.


Πηγή:viotianews.gr

Σχόλια