ΗΠΑ:Πέθανε η γυναίκα – σύμβολο της 11ης Σεπτεμβρίου

26-8-2015



















 Έγινε ένα από τα πρόσωπα σύμβολα της 11ης Σεπτεμβρίου και κυρίως εκείνων που επέζησαν της τρομοκρατικής επίθεσης στο World Trade Center. Έγινε παγκοσμίως γνωστή ως "Dusty Lady" εξαιτίας της φωτογραφίας που την έδειχνε καλυμμένη με σκόνη να φεύγει από τον τόπο του μακελειού. Η Marcy Borders, η γυναίκα που συγκίνησε τους πάντες μέσα από τη φωτογραφία του Stan Honda για το AFP έχασε, τη Δευτέρα, τη μάχη με τον καρκίνο. Τη χτύπησε στο στομάχι και δεν κατάφερε να τον κερδίσει.

Πέθανε σε ηλικία 42 ετών, αφήνοντας πίσω της δυο παιδιά.

Της διαγνώστηκε καρκίνος τον Αύγουστο του 2014 και αμέσως ξεκίνησε χημειοθεραπείες. Σε συνέντευξή της τον περασμένο Νοέμβριο είχε πει ότι πίστευε πως για την αρρώστια της έφταιγε το τσιμέντο που εισέπνευσε την ημέρα της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους.

Η 42χρονη από το Νιου Τζέρσεϊ εργαζόταν στη Bank of America και το γραφείο της ήταν στο World Trade Center. Είχε πιάσει δουλειά εκεί μόλις ένα μήνα πριν από τις επιθέσεις. Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, η ζωή της είχε βγει εκτός ελέγχου. "Δεν μπορούσα να στεριώσω σε δουλειά για σχεδόν 10 χρόνια. Κάθε φορά που έβλεπα αεροπλάνο με έπιανε πανικός. Αν έβλεπα κάποιον σε ένα κτίριο, πίστευα πως θα με πυροβολούσε", είχε πει.

Η φωτογραφία του Stan Honda για το AFP έγινε μια από τις πλέον εμβληματικές που σχετίζονται με την 11η Σεπτεμβρίου και ήταν ανάμεσα στις 25 πιο δυνατές φωτογραφίες του περιοδικού Time.


Πηγή:www.newsit.gr

Σχόλια