ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΟΥ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ

18-8-2015















SPHINX
2015

διεθνές φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών
πράξη 7η :

« Εμβληματικό γλυπτό της Σφίγγας »

Το Φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών της ΣΦΙΓΓΑΣ πραγματοποιεί τα εγκαίνια του γλυπτού της ΣΦΙΓΓΑΣ στην Κρήνη του Οιδίποδα, στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων Θήβας.

Πρόκειται για ένα εφήμερο γλυπτό ύψους 5.5 μέτρων φτιαγμένο από φθαρτά υλικά από τον γλύπτη Κωνσταντίνο Αγγέλου το οποίο θα μείνει εκτεθειμένο μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη ή και νωρίτερα αν μια δυνατή μπόρα επιδράσει στον εφήμερο χαρακτήρα του που ωστόσο δεν μειώνει αλλά προσθέτει στην αισθητική του αξία.

Παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων στις 9.15 το βράδυ της Πέμπτης 20 Αυγούστου θα γίνει η εκδήλωση φανέρωσης του γλυπτού στην πόλη, στα φτερά του οποίου θα προβάλλονται ψηφιακά έργα καλλιτεχνών που επιλέχθηκαν από παγκόσμιο εικαστικό διαγωνισμό για ν’ απαντήσουν στο επίκαιρο ερώτημα της ξαναγεννημένης Σφίγγας για το νόημα του σύγχρονου ανθρώπου.

Το γλυπτό της Σφίγγας, που αποτελλεί την 7η συμβολική - κεντρική πράξη του φεστιβάλ και σηματοδοτεί το σύνολο των εκδηλώσεων του, τοποθετείται στο ιδανικό σημείο των απαρχών της: η Σφίγγα μνημιακών διαστάσεων, όπως κάθε τέρας, μας περιμένει στην είσοδο της πόλης, όπως ως γλυπτό στην είσοδο κάθε σημαντικού μνημείου στην αρχαιότητα, σημαίνει το τραγικό στοιχείο των ανθρώπινων επιλογών, στον χώρο που σύμφωνα με την μυθολογία ο Οιδίποδας έπλυνε τα χέρια του μετά τον φόνο του πατέρα του Λάιου. Η συμμετοχή όλων μας θα δώσει δύναμη στο φεστιβάλ αλλά και ώθηση στην ανάδειξη λύσεων σε προβλήματα πολιτιστικού - και όχι μόνο- ενδιαφέροντος. Δεν αρκεί να εντοπίζουμε, να σχολιάζουμε και να γκρινιάζουμε για τα κακώς κείμενα. Απαιτούνται πρωτοβουλίες και δράσεις από όλους τους πολίτες.

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- 9.15 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΘΗΒΑΣ


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια