Νέα Δημοκρατία: «Ακροδεξιοί σώγαμπροι» και «πολιτικά τζάκια»

22-9-2015

















Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών άρχισαν οι κόντρες, οι βολές και τα δείγματα των συγκρούσεων που θα αναταράξουν το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κράτησε τα ποσοστά του κόμματος και τα αύξησε και σε κάποιο βαθμό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρέωνε τις διαδικασίες για νέο πρόεδρο της ΝΔ να κινηθούν άμεσα.

Ήδη από σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος κ. Μεϊμαράκης με τον γραμματέα κ. Παπαμιμίκο κινούν τις διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου. Οι διαδικασίες αυτές ωστόσο θα είναι χρονοβόρες και στο μεσοδιάστημα οι συγκρούσεις θα κορυφωθούν. Τα κύρια μέτωπα πλέον είναι δύο και ήδη από εχθές έχουν αρχίσει να βγάζουν τα μαχαίρια τους. Η συντηρητική πτέρυγα, εκείνη που εκφράστηκε από την προεδρία, του Αντώνη Σαμαρά, διά στόματος, Μάκη Βορίδη έκανε κριτική στην προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας.

«Τα περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, ήταν λάθος», δήλωσε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά. Έκανε λόγο για «πολύ αγάπη» προς το ΣΥΡΙΖΑ που ξαφνικά εκφράστηκε από τη ΝΔ και σημείωσε, χαρακτηριστικά «τώρα, ξεπαρεού».

Λίγο αργότερα, εσωκομματικές αιχμές άφησε και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε ότι «η κεντροδεξιά στην Ελλάδα ή θα είναι λαϊκή ή δεν θα υπάρχει. Στη ΝΔ υπάρχουν κι αυτό που λέμε πολιτικά φέουδα, οικογένειες, τζάκια και πολλές φορές επιβάλλουν πράγματα. Τα ονόματα τα ξέρουμε όλοι». Τη σκυτάλη πήρε ο Ευάγγελος Αντώναρος από το καραμανλικό μπλοκ, ο οποίος άσκησε κριτική για την περίοδο που η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση με ευθείς βολές κατά της συντηρητικής Σαμαρικής πτέρυγας και την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να παραμείνει αρχηγός της ΝΔ μετά τη συντριπτική της ήττα τον Ιανουάριο.

«Για να μη ξεχνάμε τι έγινε πριν λίγες μόλις εβδομάδες και να βάζουμε στη θέση τους κατ” επάγγελμα παραπληροφορητές.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αμέσως μετά τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου. Όχι βέβαια. Ήταν τότε που κάποιοι (όχι ένας – ήταν περισσότεροι οι πολιτικοί φωστήρες…) μιλούσαν για «αριστερή παρένθεση» και ροκάνιζαν την επιρροή της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης που είχαν οδηγήσει με δική τους ευθύνη σε ιστορικά χαμηλά διατυπώνοντας κρυπτο-ακροδεξιές θέσεις που καμία θέση δεν έχουν διαχρονικά στο χώρο μας.», έγραψε μεταξύ άλλων στο facebook, ο Ε. Αντώναρος.


Πηγή:www.rizopoulospost.com

Σχόλια