Ολοκληρωτικός αφανισμός της οικονομίας με την υπερτίμηση του ούζου

27-9-2015




















 Απαράδεκτες αξιώσεις προβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το Ούζο και το Τσίπουρο, τα οποία θέλει να αφανίσει από το τραπέζι μας με σκοπόν να πίνομεν μόνο εισαγόμενα ποτά !!! Και αυτό θα το πετύχει με την απαίτηση που έχει να φορολογηθεί το Ούζο όπως φορολογούνται τα εισαγώμενα ποτά ουίσκι και άλλα! Η πρόταση αυτή είχε γίνει πριν πολλά χρόνια και απερρίφθη από την Ελληνικήν Κυβέρνησην. Δεν θέλουν οι εισαγωγείς των ξένων ποτών να υπάρχει στην Ελλάδα φθηνότερον από τα δικά τους!! Εξισώνουν το θαυμάσιον Ελληνικόν Ούζο και το Τσίπουρο ή Ρακή, με τα ανούσια και πανάκριβα για την Ελλάδα δικά τους ποτά. Και έχουν υποδυθεί σε αγώνα αφανισμού αυτών των ποτών και στην υποχρέωσην των Ελλήνων να πίνουν τα δικά τους νεροζούμια!!!

 Δεν πρέπει να τους το επιτρέψομεν. Και αφού τόσα χρόνια δεν μπορούσαν να εξισώσουν την φορολογίαν του Ούζου με τα εισαγώμενα, το έθεσαν τώρα ως προϋπόθεσην στις διαπραγματεύσεις και τον Αύγουστον επέτυχαν να στραγγαλίσουν το Ούζο μας!! Αυτές ήταν οι «σκληρές διαπραγματεύσεις» για τις οποίες και ο αγροτικός κόσμος είπε ναι στην παρούσαν Κυβέρνησην. Τον ενημέρωσε κανείς προεκλογικώς ότι θα του απαγορεύσουν τις αποστάξεις αλλά και να ΜΗ πίνει ούζο;;; Φυσικά όχι.

Και έτσι τώρα πρέπει σε δύο μήνες να πληρώνει ο Λαός το Ούζο, όσον το ουϊσκι!!! Να μη παράγει ο αμπελουργός τσίπουρο, να μη πίνομεν ουζάκι!!! Μόνον εισαγώμενα!! Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει ποτέ δεκτόν. Εκ των πραγμάτων πρέπει να ακυρώσομεν τυχόν όμοιες νομοθετήσεις. Δεν θα πρέπει αν εφαρμοστεί αυτή η καταστροφική διάταξη . Να ΜΗ πιούμεν ποτέ εισαγώμενον ποτόν!!


 Έχομεν Ελληνικήν «σαμπάνια», έχομεν σπάνια κρασιά πολλών και αρίστων ποικιλιών για κάθε γούστον, έχομεν άριστα αλκοολούχα όπως Ούζο, Τσίπουρο ή Ρακή, έχομεν θαυμάσια ηδύποτα όπως Τεντούρα Πάτρών, Κίτρον Νάξου, Ψημένη Ρακή Αμοργού και δεκάδες άλλα ανά τόπον με σπανίαν επεξεργασίαν και ποιότητα. Για ποίον λόγον να αγοράζομεν εισαγώμενα;; Γιατί να πληρώνομεν δισεκατομμύρια Ευρώ προς εισαγωγήν των ήσσονος ποιότητας από τα δικά ποτών και από πάνω να υπερηφανευόμεθα ότι πίνομεν εισαγώμενα;;Μάλλον έπρεπε να κλαίμε. Και αυτό που δεν κάμαμε εμείς μόνοι μας, να κλαίμε για την χρήση εισαγωμένων, εν προκειμένω ποτών, θα το επιτύχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού θα μας ανεβάσει στα ύψη την τιμήν πωλήσεως του Ούζου μας, αλλά και θα μας απαγορεύσει να κάνομεν αποστάξεις!!!!!!

Κέντρα διασκεδάσεως, εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ. πρέπει να διαθέτουν μόνον Ελληνικά ποτά, Θα πείτε ότι αυτό είναι αδύνατον. Όλα όμως μπορεί να γίνουν. Αν δεν γίνουν, οι ίδιοι θα έχουν τεράστιες ζημιές. Οι αμπελουργοί με την εφαρμογήν του μέτρου που πρέπει να έχει ψηφισθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, θα υποστούν οικονομικήν καθίζησην!!! Και άλλοτε επεχείρησαν να τους στραγγαλίσουν με την εξαφάνισην των αμπελώνων. Ήταν και αυτό στο ίδιον με το παρόν τέχνασμα. Να περιορισθεί το Ούζο για να έρχονται τα εισαγώμενα!

Η σοβαρότητα του θέματος είναι τεραστία. Οι Βουλευτές θα ψηφίσουν τον αφανισμόν του Ούζου και του Τσίπουρου;;


Πηγή:thebest.gr

Σχόλια