Βουλή: «Πυρ ομαδόν» για το ξεχασμένο 1 εκατ. του Σταθάκη

16-10-2015
















 Συνεχείς αντεγκλήσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο - Όλοι κρινόμαστε, θα αποφανθεί η Επιτροπή, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, μην αναλαμβάνοντας να καλύψει τους δύο υπουργούς

Βαθύ ρήγμα στο ηθικό προφίλ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει δημιουργήσει η υπόθεση των προβληματικών πόθεν έσχες δύο υπουργών και κυρίως το ξεχασμένο ένα εκατομμύριο ευρώ του κ. Γιώργου Σταθάκη. Οι δύο περιπτώσεις απομειώνουν την πλεονεκτική – σχεδόν μονοπωλιακή - θέση που έως τώρα είχε η πλειοψηφία σε ζητήματα ηθικής και δίνουν την δυνατότητα στην αντιπολίτευση να βγει στην αντεπίθεση.

















Χαρακτηριστική είναι η πορεία της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο, καθώς όποτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μιλήσει για σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων εισπράττει την άμεση απάντηση των πολιτικών του αντιπάλων

Ενδεικτικός είναι και ο διάλογος που πυροδοτήθηκε μετά την τοποθέτηση του κ. Νίκου Συρμαλένιου (ΣΥΡΙΖΑ) που επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και το κατηγόρησε ότι φέρει ευθύνη για τα μεγάλα σκάνδαλα του παρελθόντος και για την σημερινή οικονομική κρίση.

«Να είστε πιο προσεκτικοί γιατί από ότι φαίνεται από τα πόθεν έσχες των δικών σας στελεχών η κρίση έπληξε όλους τους Έλληνες εκτός από τους υπουργούς σας» αντέδρασε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Να περιορίσει τις πιθανές απώλειες και να σταματήσει την συζήτηση που μόνο φθορά προκαλεί στην παράταξή του επιχείρησε ο κ. Χρήστος Μαντάς προβαίνοντας σε προσεκτική τοποθέτηση. Πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέλαβε την κάλυψη των δύο υπουργών εξηγώντας ότι θα ακολουθηθεί η θεσμική λειτουργία της επιτροπής πόθεν έσχες και θα δοθούν απαντήσεις. «Ολοι κρινόμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Επαναλαμβάνεται πολλές φορές και αποτελεί στοιχείο επικαιρότητας η περίφημη υπόθεση με τα ποθεν έσχες… Επειδή η αρμόδια επιτροπή συγκροτήθηκε νομίζω ότι θα δοθούν - και εν μέρει έχουν δοθεί - οι πλήρεις εξηγήσεις και ερμηνείες πάνω σε αυτό το ζήτημα… Μην επαναφέρετε σας παρακαλώ ένα θέμα που θα λυθεί με θεσμικό τρόπο και θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα. Αυτό δεν βοηθά την λειτουργία της Βουλής και την συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ολοκληρωθεί. Θερμή παράκληση να σταματήσουμε εδώ γιατί εντάξει… λάσπη προς όλες τις πλευρές μπορούμε να ρίχνουμε και εμείς».

Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Γιάννης Βρούτσης σημείωσε: «Ακούω με ενδιαφέρον τα ζητήματα ηθικής. Να είστε προσεκτικοί. Δεν είστε αθώες περιστερές. Δύο μέρες τώρα ανεβαίνουν στο βημα της βουλής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το πρώτο θέμα είναι τα περί ηθικής ανωτερότητας της Αριστεράς και όλοι οι άλλοι είναι ανήθικοι. Εχετε και παρελθόν και τώρα έχετε ζητήματα ανοικτά και υπαρκτά. Αν θέλετε να ισορροπήσει το σύστημα να είστε πιο προσεκτικοί. Η ανηθικότητα δεν διατρέχει μια παράταξη. Είναι θέμα ανθρώπων και συμπεριφορών. Ολοι μαζί να σταματήσουμε αυτή την συμπεριφορά. Η ηθική δεν είναι μονοπώλιο κανενός».


Πηγή:www.protothema.gr

Σχόλια