Ριζικές αλλαγές σε ψωμί και γάλα

22-10-2015














ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι διατάξεις για το γάλα και το ψωμί από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρεμιέρας του Κουαρτέτου των δανειστών με τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν και θα ενσωματωθούν τις επόμενες ημέρες στους κανόνες
 Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Υπηρεσιών είναι σύμφωνα με τα ΝΕΑ οι εξής:

– τους τίτλους «αρτοποιείο», «αρτοποιός» και «φούρνος» θα μπορούν πλέον να τους χρησιμοποιούν όχι μόνο όσοι παράγουν ψωμί με την χρήση πρώτων υλών αλλά και εκείνοι που θα διαθέτουν και απλά συστήματα έψησης του προϊόντος. Στη διάταξη θα προβλέπεται, όμως, ότι οι φούρνοι που παράγουν ψωμί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο «φρέσκο ψωμί« – Καταργείται το επταήμερο της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος και οι παρασκευαστές πλέον θα ορίζουν ελεύθερα την ημερομηνία λήξης

– διατηρείται το σημερινό καθεστώς των τακτικών και των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων και δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν προσφορές όλο τον χρόνο ενώ για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων της Κυριακές η λύση μετατίθεται μετά την εκκρεμούσα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα.



Πηγή:www.toxrima.gr

Σχόλια