«Μπλόκο» από τα ΜΑΤ στην πορεία των ατόμων με αναπηρία

21-10-2015















 Οι διαμαρτυρόμενοι κατευθύνονταν προς το Μέγαρο Μαξίμου όταν στην αρχή της Ηρώδου Αττικού η αστυνομία έκλεισε τον δρόμο με κλούβες - Χρειάστηκε αντιπροσωπεία των ΑΜΕΑ να διαπραγματευθεί με την αστυνομία για να συνεχίσουν την πορεία τους

















Να σταματήσουν την πορεία που πραγματοποίησαν άτομα με αναπηρία επιχείρησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι διαμαρτυρόμενοι κατευθύνονταν προς το Μέγαρο Μαξίμου εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τα νέα, σκληρά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων.
Ωστόσο, στην αρχή της Ηρώδου του Αττικού επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας δυνάμεις των ΜΑΤ έστησαν «μπλόκο», κλείνοντας τον δρόμο με κλούβες.

















Αφού έγινε διαπραγμάτευση μεταξύ των εκπροσώπων των ΑΜΕΑ και της αστυνομίας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να περάσουν οι διαδηλωτές τελικά μία αντιπροσωπεία οκτώ ατόμων με επικεφαλής τον πρόεδρο των ΑΜΕΑ κ. Βαρδακαστάνη πέρασαν το μπλοκ της αστυνομίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν ότι έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου με την κυβέρνηση και η κίνηση αυτή αποτελεί την αρχή των δυναμικών κινητοποιήσεων προκειμένου να προασπίσουν τις ίδιες τις ζωές τους και να περισώσουν ότι απέμεινε από την αξιοπρέπειά τους.






Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, αλλά και προς όλη την πολιτική ηγεσία, αναφέρει ότι το μηνιαίο κόστος διαβίωσης ενός τετραπληγικού προσδιορίζεται σε περισσότερα από 3.000 ευρώ ακόμα και όταν συμπαρίσταται ενεργά κάποιο συγγενικό πρόσωπο

Απευθυνόμενοι προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό σημειώνουν: «αντιλαμβανόμαστε πως η παρούσα συγκυρία δεν μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε έστω και στοιχειώδεις παροχές που οφείλει να παρέχει ένα ευνομούμενο κράτος, ωστόσο σας καλούμε να εξαιρέσετε άμεσα τα άτομα με αναπηρία από όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και πάσης φύσεως επιδόματα».
Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για τις διαρκείς περικοπές στα επιδόματα, τις συντάξεις και τους μισθούς των αναπήρων.


Πηγή:www.protothema.gr

Σχόλια