Βοιωτία: Έπιασαν αυτούς που ρήμαζαν την ΔΕΗ

19-11-2015















 Άφησαν το αυτοκίνητο και έτρεχαν.

Συνελήφθη, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, χθες (18-11-2015) το μεσημέρι σε περιοχή των Αθηνών, ένας 29χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται στη διάπραξη κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. Λιβαδειάς.

Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος τουλάχιστον τεσσάρων (4) ακόμη ατόμων, τα στοιχεία της ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.

Ειδικότερα, χθες (18-11-2015) λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αστυνομικοί της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, που εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή του Ορχομενού, εντόπισαν να κινείται ύποπτα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα (4) άτομα και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Όμως ο οδηγός αυτού ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψαν το εν λόγω όχημα στην περιοχή της Υλίκης και τράπηκαν σε φυγή.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και χειροκίνητα εργαλεία, τα οποία χρησίμευαν στην αποκόλληση καλωδίων υψηλής τάσεως και μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., ενώ ομοίως κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ανήκει στον 29χρονο, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες (18-11-2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε περιοχή των Αθηνών, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 29χρονος μαζί με άγνωστο αριθμό ατόμων, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, ο 29χρονος παρείχε οχήματα ιδιοκτησίας του στα υπόλοιπα μέλη, για τη διευκόλυνση και υποβοήθηση της ομάδας με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Πιο αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τη δράση της οργάνωσης, τα μέλη της κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, ενέχονται με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, σε τουλάχιστον πενήντα εννέα (59) κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. Λιβαδειάς, σε περιοχές της Βοιωτίας (Αλίαρτος, Αλαλκομενές, Άγ. Σπυρίδωνας, Υψηλάντη, Καρυά, Άγ. Γεώργιος, Άγ. Δημήτριος, Πέτρα, Χαιρώνεια κ.α.) και της Φθιώτιδας (Αμφίκλεια, Λευκοχώρι, Κάτω Τιθωρέα κ.α.).

Το συνολικό βάρος του χαλκού που αφαιρέθηκε, ανέρχεται στους εννέα (9) τόνους και (900) κιλά, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε στους μετασχηματιστές της ανωτέρω επιχείρησης υπολογίζεται περίπου στις (271.000) ευρώ.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή της οργάνωσης και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα (19-11-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Πηγή:viotianews.gr

Σχόλια