Ποτό χωρίς το άγχος της ζυγαριάς; Τι μάθαμε τις φετινές γιορτές

18-1-2016



«Ακόμα ένα ποτηράκι» μας προτρέπει το γνωστό ελληνικό άσμα, ωστόσο, το ένα ποτηράκι φέρνει το άλλο και τα πολλά ποτηράκια οδηγούν σε κακά …συναπαντήματα με τη ζυγαριά. Πρόσφατη έρευνα του NC Health Group αποκάλυψε ότι o μέσος καταναλωτής παίρνει δύο έως πέντε κιλά την περίοδο των εορτών. Για την πρόσληψη βάρους εκτός από τις υπέρμετρες μερίδες φαγητού και γλυκών πειρασμών, οι ειδικοί του κλάδου της υγείας καταδεικνύουν την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με τη μειωμένη σωματική δραστηριότητα. Αν και η έρευνα αναφέρεται στους Ισπανούς, ωστόσο, και για τον Έλληνα η εορταστική και όχι μόνο περίοδος μεταφράζεται σε επιπλέον κιλά, που αναπόφευκτα συνδέονται με την υπερκατανάλωση αλκοόλ, το συστατικό της διατροφής μας που αποδίδει στο σώμα τις περισσότερες θερμίδες μετά τα λιπαρά.

Διανύοντας τη μεθεόρτια περίοδο, αυτή που πολλοί θεωρούν την πλέον «καταθλιπτική» του χρόνου, οι ειδικοί της Υγείας και της Διατροφής μας παρακινούν να διδαχθούμε από τις κραιπάλες των εορτών, σχετικά με το ποια πρέπει να είναι «do's» και τα «don'ts» της καθημερινότητάς, ώστε να έχουμε ένα άγχος λιγότερο: αυτό της ζυγαριάς.

Άρθρο της ισπανικής «El Pais», που φιλοξενεί ευρήματα της μελέτης του NC Health Group, ζήτησε από ειδικούς της υγείας και της διατροφής, να υποδείξουν τα συνήθη διατροφικά λάθη των εορτών. Συνήθη ύποπτο για την πρόσληψη σωματικού βάρους την περίοδο των εορτών θεωρούν οι ειδικοί το αλκοόλ, δίνοντας ωστόσο, στο σχετικό άρθρο, πολύτιμα tips για την αποφυγή έξτρα θερμίδων κατά την κατανάλωσή του.

Το άρθρο εντοπίζει τις «αλκοολικές παγίδες», που μας προσθέτουν βάρος και υποδεικνύει στους καταναλωτές τα πιο φιλικά ποτά για τη γραμμή μας. Μεταξύ άλλων, οι ειδικοί προτρέπουν στην κατανάλωση ποτών χωρίς αλκοόλ, στην κατανάλωση ποτών όπως η μαύρη μπίρα, όπου η πικρή γεύση, σε συνδυασμό με την αυξημένη περιεκτικότητα αλκοόλ αλλά και νερού μας οδηγεί στην αργή κατανάλωσή τους. Επίσης συνιστούν την κατανάλωση ποτών όπως η σαμπάνια Brut που περιέχει λιγότερη ζάχαρη καθώς και ποτών με την προσθήκη άφθονου πάγου. Ενώ για όσους συνοδεύουν το ποτό τους με την προσθήκη αναψυκτικού, οι ειδικοί συνιστούν την αντικατάστασή του από light αναψυκτικά.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια