Γραφείο Τύπου ΔΣΑ:Συγκέντρωση και πορεία επισ τημόνων, αυτοπασχολούμενων, ελευ θέρων επαγγελματιών-Δήλωση του Π ροέδρου της Ολομέλειας των Δικηγ ορικών Συλλόγων Βασίλη Αλεξανδρ ή(βίντεο).

21-1-2016


OΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 21/1/2016

Συγκέντρωση και πορεία επιστημόνων, αυτοπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών-Δήλωση του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Βασίλη Αλεξανδρή(βίντεο).

Νέα, μεγάλη συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 21-1-2016 χιλιάδες επιστήμονες(δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κ.α), αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αίτημα των Φορέων που διοργάνωσαν την αγωνιστική κινητοποίηση και επέδωσαν ψήφισμα στη Βουλή, είναι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό προσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση και οδηγεί όπως τονίζουν, στην οικονομική και επαγγελματική τους εξόντωση.

Αμέσως μετά την επίδοση του ψηφίσματος στη Βουλή, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Αλεξανδρής, τόνισε ότι σύσσωμοι οι διαδηλωτές εκφράζουν την σαφή, συνολική και κατηγορηματική αντίθεσή τους στο προσχέδιο της κυβέρνησης. «Πρόκειται» τόνισε «για απροσχημάτιστη δημοσιονομική πολιτική που παρεμβαίνει σ΄ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο».

Ο κ. Αλεξανδρής κάλεσε τη κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο προσχέδιο, το οποίο όπως είπε δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να περάσει και ζήτησε να αρχίσει ένας ανοικτός διάλογος με όλους τους φορείς, από μηδενική βάση. Διαφορετικά, επεσήμανε, οι επιστημονικοί φορείς δηλώνουν παρόντες και θα απαντήσουν με συνέχιση των αγώνων.

Στο κανάλι you tube του ΔΣΑ μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Αλεξανδρή καθώς και βίντεο από την πορεία.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια