ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Θήβα

29-3-2016


















Θήβα 28/3/2016

Δελτίο Τύπου
Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Θήβα

Υπό βροχή αλλά με την επισημότητα που αρμόζει πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 στη Θήβα.























Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 3ου Λυκείου Θήβας κα. Νατάσα Δεληδημητρίου.


















Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των στεφάνων, με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα.


















Παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Νικόλαος Θηβαίος και Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακομήτρος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Διοικητής της Π.Υ. Θηβών Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Οικονόμου, εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής και Σχολεία. Αμέσως μετά, αψηφώντας τη βροχή, παρέλασαν στην οδό Πινδάρου οι μαθητές των Σχολείων της Θήβας, μέλη Συλλόγων καθώς και τμήματα του Στρατού και της Αεροπορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.



Ο κ














. Δήμαρχος μετά το πέρας των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η 25η Μαρτίου είναι διπλή εορτή για τους Έλληνες και την Ορθοδοξία, αφ' ενός ημέρα εθνικής μνήμης, αφ' ετέρου ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, μια μεγάλη θρησκευτική εορτή. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες στην παρέλαση που αψήφισαν τις καιρικές συνθήκες, αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες της Επανάστασης του 1821, που έδωσαν τη ζωή τους, ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα. Χρόνια Πολλά με υγεία και ομόνοια”.
Δείτε φωτογραφικό υλικό στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/03/25.html


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια