Σε Βοιωτία και Φθιώτιδα: Έπιασαν τους απατεώνες που τηλεφωνούσαν στα σπίτια

26-3-2016



















 Έρμαια αδίστακτων απατεώνων που «όργωναν» όλη την Ελλάδα έγιναν εκατοντάδες ηλικιωμένοι, όπως αποκαλύπτεται από την υπόθεση που εξιχνίασαν αστυνομικοί του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Με «αρχηγούς» δύο Βουλγάρους, έναν 27χρονο και έναν 30χρονο, που διηύθυναν από την πατρίδα τους την κερδοφόρα «μπίζνα», και στρατολογώντας δεκάδες μέλη, το πολυμελές κύκλωμα αποκόμισε κέρδη «μαμούθ» τον τελευταίο -τουλάχιστον- χρόνο, με το πρόσχημα ότι συγγενικά πρόσωπα των ανυποψίαστων θυμάτων ενεπλάκησαν σε τροχαία ατυχήματα και ως εκ τούτου χρήζουν ιατρικής μέριμνας ή νομικής υποστήριξης,

Τα νούμερα που παρουσίασε ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζησιμόπουλος, είναι πραγματικά εντυπωσιακά: Από τις αρχές του 2015 έως και τις αρχές του τρέχοντος μήνα, το κύκλωμα αποκόμισε 641.270 ευρώ, 200 χρυσές λίρες, χρυσαφικά και κοσμήματα, εξαπατώντας εκατό ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη, όπου φαίνεται ότι δρούσε με ιδιαίτερη επιτυχία. Σε άλλες περιπτώσεις, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Πελοπόννησο έως και την Κρήτη, το κύκλωμα αποπειράθηκε να εξαπατήσει 282 ηλικιωμένους, αποσκοπώντας να αποκομίσει κέρδη που προσεγγίζουν τα 4 εκατ. ευρώ.


Πηγή:viotianews.gr<-br>


Σχόλια