Η ελπίδα ζωντανεύει για όσους αναζητούν εργασία

14-3-2016
















 Εν τω μέσω της προσφυγικής κρίσης και με τους Θεσμούς να επιστρέφουν στην Αθήνα, ξεπροβάλει μια ευχάριστη είδηση για όσους αναζητούν εργασία. Σήμερα, όπου το ζήτημα της απασχόλησης αποτελεί μονόδρομο, είναι περισσότερο αναγκαίο παρά ποτέ να διατηρήσουμε ένα έστω και συγκρατημένα αισιόδοξο κλίμα.

Υπερβολές δε χωρούν, αλλά αισιοδοξία επικρατεί στις προθέσεις προσλήψεων των εργοδοτών στην Ελλάδα για το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2016, σύμφωνα με τα ευρήματα της παγκόσμιας τριμηνιαίας έρευνας της ManpowerGroup για τις Προοπτικές Απασχόλησης του Β’ τριμήνου του 2016.

Η έρευνα της ManpowerGroup για τις Προοπτικές Απασχόλησης διεξάγεται, συγκεκριμένα, κάθε τρίμηνο και καταγράφει τις προθέσεις των εργοδοτών να αυξήσουν ή να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν στην επιχείρησή τους κατά το προσεχές, κάθε φορά, τρίμηνο. Στην έρευνα της εταιρείας συμμετείχαν περισσότεροι από 58.000 εργοδότες σε 42 χώρες.

Τα αποτελέσματα που με ανακούφιση θα δεχτούν χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας στη χώρα μας, διαμορφώνουν τις Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης στο +5%, παραμένοντας σχετικά σταθερές για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ τις εμφανίζουν μειωμένες κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με Β’ Τρίμηνο του 2015. Οι τομείς που ευνοούν τις προσλήψεις είναι αυτοί των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +13%, ενώ οι πιο αδύναμες Προοπτικές Απασχόλησης αναμένονται στους τομείς των Κατασκευών, καθώς και του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης, με το δείκτη να διαμορφώνεται στο -8%.

Κλείνοντας, για να ρίξουμε μια ματιά και στο εξωτερικό, από τους σχεδόν 20.000 εργοδότες σε 24 χώρες της περιφέρειας ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) που συμμετείχαν στην έρευνα προκύπτει ότι οι Προοπτικές Απασχόλησης είναι κυρίως θετικές, με τους εργοδότες σε 22 από τις 24 χώρες να προτίθενται να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που απασχολούν κατά το δεύτερο τρίμηνο.


Πηγή:www.rizopoulospost.com

Σχόλια