Μπαλαούρας: Δεν θα απέρριπτα το σκέτο Μακεδονία για τα Σκόπια.Το Μαξίμου τον αδειάζει

28-3-2016















Πριν ακόμα κοπάσει η κρίση στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για την ονομασία των Σκοπίων, έρχεται σήμερα ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Μάκης Μπαλαούρας να δηλώσει ότι δεν θα απέρριπτε το ενδεχόμενο της ονομασίας «Μακεδονία».

Ο κ. Μπαλαούρας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ονομασίας είπε ότι πρέπει να λυθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν το Βόρεια Μακεδονία, είπε ότι δεν θα έλεγε όχι και όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θα απέρριπτε το σκέτο Μακεδονία, απάντησε: «Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο».

«Το ζήτημα είναι τριτεύoν. Πρέπει να υπάρξει λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για το "Βόρεια Μακεδονία" ή το "Σλαβομακεδονία". Το Μακεδονία δεν θα το απέρριπτα προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις εκ μέρους των ΑΝΕΛ, για το θέμα αυτό και την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει σημείωσε: «Μπορεί οι ΑΝΕΛ να πιέζονται από άλλα σχήματα».
Διαφώνησε τέλος με την πρόταση του Δημήτρη Μάρδα περί των επενδυτών Σύρων προσφύγων λέγοντας πως «πρέπει να προσέχουμε όλοι και κυρίως οι υπουργοί τι λέμε, πότε το λέμε και κυρίως γιατί το λέμε».

Μαξίμου «αδειάζει» Μπαλαούρα: Εκτός γραμμής η δήλωσή του
Αποστάσεις από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα πήραν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη δήλωσή του ότι «δεν έχω πρόβλημα με το όνομα "Μακεδονία" για τα Σκόπια».
Όπως έλεγαν οι πηγές αυτές μετά την πρωινή σύσκεψη για το προσφυγικό υπό τον Αλέξη Τσίπρα η θέση της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας - σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων - είναι σαφής, γνωστή και εκπεφρασμένη.
Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν, επίσης, ότι η δήλωση Μπαλαούρα είναι «εκτός γραμμής» και στο ερώτημα αν προκαλεί προβλήματα με τον κυβερνητικό εταίρο απαντούσαν πως «όχι, μόνο στον εαυτό του δημιουργεί πρόβλημα». Διαβάστε τι λένε κυβερνητικοί κύκλοι για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Υποσκάπτουν την εθνική γραμμή, να πάρει θέση ο Τσίπρας

Λίγη ώρα αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα και όπως υπογραμμίζει με τέτοιες δηλώσεις, «υποσκάπτεται η εθνική γραμμή», γι' αυτό και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η δήλωση του κ. Μπαλαούρα έρχεται να προστεθεί σε ανάλογη πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα.
Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν προβεί στις ίδιες και ακόμη χειρότερες δηλώσεις. Και μάλιστα σε στιγμές που βρίσκονταν σε εξέλιξη κρίσιμες διπλωματικές μάχες. Έτσι υποσκάπτεται η εθνική γραμμή. Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών οφείλουν να πάρουν άμεσα ξεκάθαρη θέση».


Πηγή:www.protothema.gr/politics/article/565260/balaouras-den-tha-aperripta-to-sketo-makedonia

Σχόλια