Το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΥΑΘ: Κόβει το νερό σε 2.000 οικογένειες

12-4-2016

















 Η Eπιτροπή Δυτικών Συνοικιών, καταγγέλλει τις διακοπές νερού από την ΕΥΑΘ, σε χιλιάδες σπίτια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

“Μετά τις χιλιάδες διακοπές ρευμάτων από τη ΔΕΗ που συνεχίζονται, η ΕΥΑΘ ακολουθεί παρόμοια
εγκληματική πολιτική, προχωρώντας σε μαζικές διακοπές υδροδότησης σε εκατοντάδες οικογένειες (2.000/μήνα! κατά δήλωση του προέδρου της) ακόμα και σε αυτές οποίες αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ανάπηροι κτλ) αλλά για διάφορους λόγους -πχ ο λογαριασμός είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη κτλ- δεν μπορούν να υπαχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Μάλιστα η διοίκηση της ΕΥΑΘ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω διακόπτοντας τις παροχές ύδρευσης ημέρα Παρασκευή, αφήνοντας οικογένειες επί τρεις ολόκληρες μέρες χωρίς νερό”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών: Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο ακολουθεί την ίδια δολοφονική πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συνθλίβοντας το βιοτικό μας επίπεδο με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να ζουν σε συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας, μη διαθέτοντας ούτε τα βασικά για την επιβίωση τους. Όσο για το πολυδιαφημιζόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» της συγκυβέρνησης μάλλον εφαρμόζεται σε κάποιο παράλληλο σύμπαν!
Έτσι, μετά τις χιλιάδες διακοπές ρευμάτων από τη ΔΕΗ που συνεχίζονται, η ΕΥΑΘ ακολουθεί παρόμοια εγκληματική πολιτική, προχωρώντας σε μαζικές διακοπές υδροδότησης σε εκατοντάδες οικογένειες (2.000/μήνα! κατά δήλωση του προέδρου της) ακόμα και σε αυτές οποίες αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ανάπηροι κτλ) αλλά για διάφορους λόγους -πχ ο λογαριασμός είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη κτλ- δεν μπορούν να υπαχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Μάλιστα η διοίκηση της ΕΥΑΘ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω διακόπτοντας τις παροχές ύδρευσης ημέρα Παρασκευή, αφήνοντας οικογένειες επί τρεις ολόκληρες μέρες χωρίς νερό! Αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο σκέφτηκε η διοίκηση της ΕΥΑΘ για να τιμωρήσει και να συνετίσει τους χιλιάδες «μπαταχτσήδες» όπως αποκάλεσε ο πρόεδρος Παπαδάκης ουσιαστικά όλους όσους ζουν στην ανέχεια. Στη συνέντευξη τύπου στις 31/3 παρουσίασε τα ιλιγγιώδη κέρδη της εταιρίας που ανέρχονται για το 2015 σε 20,8 εκατ. (έναντι 20,1 εκατ. ευρώ του 2014, δηλαδή αύξηση 3,14%!). Φαίνεται ότι ετοιμάζεται δεύτερος γύρος προσπάθειας πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, που θα επιφέρει δραματικές αλλαγές, όπως υποβάθμιση της ποιότητα του νερού, αύξηση των τιμών κα.

Πηγή:newreport.gr/slideshow/9586/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%B8-%CE%BA%CF%8C%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-2/

Σχόλια