Γιάννης Σταθάς:O πρώην πρόεδρος του αποτυχημένου ΤΑΙΠΕΔ αλλά και κολλητός του Βενιζέλου, Ιωάννης Κουκιάδης θα συναποφασίσει για τα εργασιακά και μάλιστα εκτός Ελλάδας !

30-5-2016



















Γιάννης Σταθάς απο την σελίδα του στο facebook:

O πρώην πρόεδρος του αποτυχημένου Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αλλά και κολλητός του Βενιζέλου, Ιωάννης Κουκιάδης θα συναποφασίσει για τα εργασιακά και μάλιστα εκτός Ελλάδας !

Αν δεν το ξέρατε είναι ο αντιγραφέας του νόμου της Τρόιχαντ και πρώτος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ζει και συνεχίζει τη δράση του!
















Συνεδριάζει λοιπόν σήμερα στο Άμστερνταμ (!) η οκταμελής επιτροπή ''εμπειρογνωμόνων'' για την αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα.!

Το πόρισμα της επιτροπής θα αποτελέσει το «εγχειρίδιο» βάσει του οποίου θα κινηθεί η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά στην επομένη αξιολόγηση των θεσμών τον Οκτώβριο.
Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Jan Van Ours (Ολλανδός καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο πανεπιστήμιο Τίλμπουργκ ) και μέλη οι Gerhard Bosch (καθηγητής σε θέματα εργασίας και οικονομικής κοινωνιολογίας στο Εσσεν), Bruno Veneziani (καθηγητής εργατικού δικαίου στο Μπάρι), ο Fernandes Monteiro (καθηγητής εργατικού δικαίου στο Πόρτο), Wolfang Daubler (καθηγητής εργατικού δικαίου στη Βρέμη), Γιάννης Κουκιάδης (καθηγητής εργατικού δικαίου στη Θεσσαλονίκη και πρώην υπουργός), Juan Jimeno (διευθυντής του τμήματος ερευνών της κεντρικής τράπεζας της Ισπανίας) και Petro Silva Martins (καθηγητής οικονομικών της εργασίας στο Queen Mary College).
Σύμφωνα με απόφαση του Κατρούγκαλου η επιτροπή καλείται να αναζητήσει τις ''βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές'' στις ομαδικές απολύσεις, στις συλλογικές συμβάσεις, στις διαπραγματεύσεις, στον τρόπο προκήρυξης απεργιών και στον συνδικαλιστικό νόμο!


















Η ατζέντα της τρόικας για τα εργασιακά περιλαμβάνει την καθιέρωση κατώτατου μισθού χωρίς τριετίες και επιδόματα, την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, την ενίσχυση των ευέλικτων μορφών εργασίας και την μείωση του κόστους των υπερωριών, την ελαστικοποίηση του πλαισίου διευθέτησης του χρόνου εργασίας με ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος, την αλλαγή του καθεστώτος λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις, καθώς και του τρόπου λειτουργίας των συνδικάτων και την καθιέρωση της ανταπεργίας ( lock out) του εργοδότη...
Αυτά εν'όψιν φθινοπώρου που έρχεται η δεύτερη αξιολόγηση !
















Πηγή:www.facebook.com/StathasYiannis/posts/1771453423074073?qsefr=1

Σχόλια