ΒΟΙΩΤΙΑ:Εξαρθρώθηκε σπείρα που ρήμαξε 109 μετασχηματιστές

25-7-2016















Τα έσοδα από την διακίνηση παράτυπων μεταναστών δεν ήταν αρκετά για τα μέλη μιας σπείρας Πακιστανών, που αύξαναν τα κέρδη τους πουλώντας τον χαλκό που έκλεβαν από μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. σε διάφορες περιοχές Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Αττικής.

Από τις αρχές Νοεμβρίου του 2015, είχαν ρημάξει 109 μετασχηματιστές προκαλώντας ζημιά ύψους 570.000 ευρώ! Οι άνδρες της Ασφαλείας Λαμίας έφτασαν ως την Αθήνα για να συλλάβουν έναν 25χρονο που φέρεται ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας, που δρούσε κυρίως σε τοποθεσίες κοντά στην εθνική οδό για να εξασφαλίζει εύκολη διαφυγή. Οι Πακιστανοί «κυνηγοί» χαλκού είχαν διαλύσει 54 μετασχηματιστές στις αγροτικές περιοχές Αυλάκι, Σκάρφεια, Μώλο, Ράχες, Πελασγία, Αγία Τριάδα, Κόμνηνα και Καραβόμυλο της Φθιώτιδας και στα Μεσόγεια.Η ίδια σπείρα είχε καταστρέψει άλλους 55 μετασχηματιστές σε περιοχές της Βοιωτίας και ένας 30χρονος από τα μέλη της είναι ήδη έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης μετά τη σύλληψή του στις 12 Ιουλίου από άνδρες της Ασφαλείας Θηβών και της Ο.Π.Κ.Ε.. Άλλοι πέντε Πακιστανοί ηλικίας 30 ως 37 χρόνων έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και φθορές και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

Ένας ακόμη, συνελήφθη την Πέμπτη στη Μεταμόρφωση Αττικής γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, για προώθηση μεταναστών κατά συρροή από κοινού, παράνομη είσοδο στη χώρα και αντίσταση.

Στο ορμητήριο του 25χρονου στην Αθήνα, συνελήφθησαν άλλοι τρεις ομοεθνείς του που δεν είναι μέλη της σπείρας, αλλά κατηγορούνται μαζί του για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών καθώς, μαζί με πλήθος συσκευών και δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα, κατασχέθηκε και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Ο 25χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκε να απολογηθεί την Τρίτη στον ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξιχνιαστεί πλήρως η δράση της σπείρας και να εντοπιστούν και άλλα μέλη της.


Πηγή: viotianews.gr

Σχόλια