Τι δείχνουν τα ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την πτώση του καναντέρ στα Δερβενοχώρια;

22-7-2016
















Νέα διάσταση στην πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στα Δερβενοχώρια, δίνει η αποκάλυψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Βουλή.

Το αεροσκάφος είχε επιστρέψει στη μονάδα του 18 ημέρες μετά από πεντάμηνη συντήρηση στην ΕΑΒ. Αυτό προκύπτει από τις ημερομηνίες που έδωσε ο κ. Καμμένος σχετικά με τις συντηρήσεις των πυροσβεστικών αεροσκαφών, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ Θανάση Δαβάκη.Ο κ. Δαβάκης, με αφορμή την πτώση του αεροσκάφους στα Δερβενοχώρια, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ζητώντας στοιχεία για τη συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών και για τα κονδύλια που έχουν δαπανηθεί. Απαντώντας την Πέμπτη στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρέδωσε στοιχεία για τις συντηρήσεις των αεροσκαφών, από τα οποία προκύπτει ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε εισαχθεί για συντήρηση τις 18 Ιανουαρίου 2016 και είχε επιστραφεί στις 8 Ιουνίου 2016, ενώ κατέπεσε στις 26 Ιουνίου.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας μελετούν τα αίτια της πτώσης. Ωστόσο το γεγονός ότι το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες, θα δυσχεράνει κατά πολύ τη διερεύνηση.


Πηγή: viotianews.gr/news.aspx?nid=12581

Σχόλια