Μαντέλης – Τσουκάτος άρπαξαν τα λεφτά της Siemens – Ο Σημίτης;

03/12/2014

















Τα… δεξιά του χέρια, οι κ.κ. Τσουκάτος και Μαντέλης, παραδέχθηκαν ότι έλαβαν «χορηγίες» και βαλίτσες από τη Siemens.

Ένας ζαλιστικός χορός εκατομμυρίων που δόθηκαν ως μίζες από τη Siemens μόνο για τη υπογραφή της σύμβασης 8002 με τον ΟΤΕ προκύπτει από την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Γαληνού Μπρη με την οποία ζητείται η παραπομπή σε δίκη 64 προσώπων.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Θόδωρος Τσουκάτος, “δεξί χέρι” του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος αντιμετωπίζει αδίκημα που επισείει ακόμα και ισόβια κάθειρξη! Με βάση τη συγκεκριμένη πρόταση δεν παραπέμπεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης, που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, για τον οποίο η δικογραφία είχε διαχωριστεί επειδή υπήρχε ο κίνδυνος παραγραφής.

Ο Θ. Τσουκάτος καθίσταται σύμφωνα με την πρόταση ποινικά ελεγκτέος καθώς εμφανίζεται να αποτέλεσε τον ενδιάμεσο κρίκο προκειμένου ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens να καταλήξουν σε υπαλλήλους του ΟΤΕ. Για τον σκοπό αυτόν, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, χρησιμοποιήθηκαν ο κύκλος γνωριμιών και οι φίλοι του προκειμένου μέσα από μία δαιδαλώδη διαδρομή τραπεζικών συναλλαγών να χαθούν τα ίχνη του μαύρου χρήματος.

Πιο συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 1998 δύο εμβάσματα ύψους ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων κατατέθηκαν στην Ολλανδία σε τραπεζικό λογαριασμό του επιχειρηματία Ηλία Πιταούλη. Τον επιχειρηματία είχε υποδείξει ο Θ. Τσουκάτος στον Μιχ. Χριστοφοράκο, ενώ τα στοιχεία του είχε λάβει από τον Στέλιο Βίο. Ο τελευταίος διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Τσουκάτου καθώς είχε βοηθήσει την Πόπη Τσουκάτου κατά τον προεκλογικό της αγώνα το 1996, όταν ήταν υποψήφια Βουλευτής της Α’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών…”.

Η εμπλοκή στελεχών του ΠΑΣΟΚ ωστόσο συνεχίστηκε καθώς, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το ποσό μοιράστηκε σε μια σειρά από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα με συνδικαιούχο τον επίσης κατηγορούμενο Γεώργιο Γενναίο. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Γ. Γενναίος “απασχολείτο από το έτος 1997, ως προσωπικό γενικών καθηκόντων, στο γραφείο που διατηρούσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ” στη Χαρ. Τρικούπη.

Τελικά όλα τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από τους δικαιούχους των λογαριασμών και σύμφωνα με την πρόταση, “παραδόθηκαν από τους Στυλιανό Βίο και Γεώργιο Γενναίο στον Θεόδωρο Τσουκάτο και τελικά κατέληξαν σε στελέχη – υπαλλήλους της ΟΤΕ ΑΕ”

Ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι “το έμβασμα του παραπάνω ποσού… έγινε στο πλαίσιο παροχής χρηματικών ωφελημάτων, που είχαν υποσχεθεί τα στελέχη της εταιρείας ΖΗΜΕΝΣ Α.Ε. σε υπαλλήλους της ΟΤΕ Α.Ε., οι οποίοι την αποδέχθηκαν και τελικώς την έλαβαν…”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Τσουκάτος απολογούμενος είχε παραδεχτεί ότι είχε λάβει ως ταμίας του ΠΑΣΟΚ το συγκεκριμένο ποσό από τη Siemens, για το οποίο είπε ότι ήταν “προεκλογική χορηγία” του γερμανικού κολοσσού προς το κόμμα. Είχε πει μάλιστα ότι επρόκειτο για μια “παλιά και σε όλους γνωστή καθιερωμένη πρακτική”… Όπως προκύπτει από την εισαγγελική πρόταση, για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και κατά περίπτωση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα θα πρέπει να παραπεμφθούν οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Εμμανουήλ Σταυριανός, Πρόδρομος Μαυρίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Γιουνγκ Βόλκερ, Φρήντριχ Φον Έσσε, Γιοακίμ Μούμπεργκερ, Ρόλαντ Κοχ, Τόμας Γκάνσγουιντ, Χανς Γουόλτερ Μπερνσάου, Μάικ Κουτσενρόιτερ, Ράινερ Νιντλ, Ρέιναρντ Σίχατσεκ, Βόλφγκανγκ Ρούντολφ, Χάινς Ζάγκερμαν, Φρανς Γιόζεφ Ρίχτερ και Λούντβιχ Τζάσπε.

Για παθητική δωροδοκία και κατά περίπτωση νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα θα πρέπει να παραπεμφθούν οι Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Παναγιώτης Βεργής, Δημήτρης Κόκκινος, Σωτήρης Τζούμας, Κωνσταντίνος Γκόγκας, Νίκος Νίντος, Γιώργος Καραπλής, Νίκος Μανασής, Γιώργος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Γυφτόπουλος, Δημήτρης Κουβάτσος, Γιώργος Αυλωνίτης και Παναγιώτης Νικάκης.

Επίσης για απλή συνέργεια σε παθητική δωροδοκία θα πρέπει να παραπεμφθούν οι Μπράιντ Μάνφρεντ, Γιώργος Γεργιαννάκης, Γιώργος Ναούμ, Ευάγγελος Μαρκόπουλος, Σπύρος Ταραζης, Αλέξανδρος Καλουτάς, Πολυξένη Παλαιογεωργίου και Παντελεήμονας Καρακώστας.
Επιπλέον, για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία ο εισαγγελέας παραπέμπει τους: Παναγιώτα Κοκκίνου, Θεόδωρο Τσουκάτο, Ηλία Πιταούλη, Γιώργο και Φώτη Γενναίο, Κωνσταντίνο και Θεόδωρο Βόσσο, Στέλλιο Βίο, Σοφία Αραβοσίτα, Ευδοκία Μίχα, Παναγιώτη Παπούλια, Βενετία Τερζάκη, Παναγιώτη Χαραμή και Γιώργο Χριστογιάννη.

Τέλος για άμεση συνέργεια σε ενεργητική δωροδοκία και κατά περίπτωση νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα θα πρέπει να παραπεμφθούν οι Γιώργος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλης Τυρογαλάς, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης, Φάνης Λυγινός, Ζαν Κλωντ Όσβαλντ και Μάρθα Καραβέλα

Νατου νατου το κόμμα του Τσουκάτου

Ο Κώστας Σημίτης περνάει ώρες δύσκολες. Νοσηλεύεται με συντριπτικό κάταγμα στο δεξί χέρι και πάλι καλά να λέτε που δεν έπαθε χειρότερα. Έπεσε από ψηλά ο Σημίτης, από τα σύννεφα έπεσε, μόλις έμαθε ότι τα δύο δεξιά του χέρια, ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης, παραπέμπονται για την υπόθεση της Siemens με κατηγορίες που επισύρουν μέχρι και ισόβια. Ο Σημίτης είναι σαν τη Θεά Κάλι, έχει τέσσερα χέρια και τα τέσσερα στη δεξιά πλευρά, γι’ αυτό γέρνει λίγο μονόπαντα. Τέσσερα χέρια έχει ο πρώην, το ένα έσπασε, τα δύο οδεύουν προς την ψειρού, του έμεινε το τέταρτο, για να γράψει άρθρο στο «Έθνος», με τίτλο «Το δεύτερο ημίχρονο».

Είναι φοβερός ο Σημίτης. Με το που έμαθε ότι οι στενότατοι συνεργάτες του παραπέμπονται σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις, έκατσε και έγραψε 1.850 λέξεις για να μας νουθετήσει, να μας δώσει συμβουλές, οδηγίες, εντολές. Δεν περίμενε καν να κατακάτσει ο κουρνιαχτός να μετρηθεί τ’ ασκέρι, εκτός κι αν μας έριξε κατακέφαλα το διχίλιαρο των λέξεων, για να μην κατακάτσει ο κουρνιαχτός και να μην μετρηθεί τ’ ασκέρι. Για να ασχοληθούμε με τις βαθυστόχαστες αναλύσεις του αγαπημένου τέκνου του συστήματος και να αποστρέψουμε το βλέμμα μας από το μεγάλο φαγοπότι που ελάμβανε χώρα επί των ημερών του.

Ο Τσοχατζόπουλος είναι στη φυλακή, ο Παπαντωνίου έφαγε τέσσερα χρόνια με αναστολή, ο Μαντέλης με τον Τσουκάτο είναι υπόδικοι κι ο Σημίτης αρθρογραφεί ανέμελα για το μέλλον της χώρας. Οι υπουργοί έκλεβαν, δήωναν, λεηλατούσαν κι ο πρωθυπουργός τους ζούσε στα σύννεφα, φουσκωμένος σαν μπαλόνι από τις κολακείες των δημοσιογράφων και των πανεπιστημιακών της εποχής. Οι τσουκάτοι κουβάλαγαν τις σακούλες με τα εκατομμύρια στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ κι ο πρόεδρος του Κινήματος δεν τις έβλεπε, γιατί το βλέμμα του ήταν σταθερά προσηλωμένο στο μέλλον.

Αν δεν ήταν συνένοχος του πλιάτσικου ο Σημίτης, ήταν βλαξ με περικεφαλαία. Και στις δύο περιπτώσεις είναι συνένοχος για το σημερινό χάλι και έως ότου παραδεχτεί τη συνενοχή του τα άρθρα και οι παρεμβάσεις του δεν έχουν καμιά πολιτική αξία, είναι μωρομάντιλα που σκουπίζουν τους λεκέδες του σημιτικού εκσυγχρονισμού. Τους σκουπίζουν καλά τους λεκέδες, να είναι εκθαμβωτικό το λευκό και να μην βλέπουμε ότι οι άνθρωποι του Σημίτη κρατούν ακόμα και σήμερα τα πόστα της οικονομίας, το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος, το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.

Όταν ακούτε το «όλοι μαζί τα φάγαμε», να σκεφτόσαστε την περίοδο του Σημίτη και να απαντάτε ότι οι μισοί του «όλοι» βρίσκονται στη φυλακή ή οδεύουν προς αυτήν. Να θυμόσαστε τις εποχές που έβγαινε ο Πάγκαλος και έλεγε «τον είδα εγώ τον Τσουκάτο στο κότερο του Μπούκουρα» και ο Τσουκάτος του απαντούσε ότι «με είδες στου Μπούκουρα, γιατί ήσουνα πάνω στο κότερο του Χλέμπουρα». Τις εποχές που ο Σημίτης έλεγε «όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα».


Πηγή:left.gr

Σχόλια