Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το Ελληνικό χαρίζεται χωρίς να πληρούται καμμία προϋπόθεση συνταγματική, νομοθετική, περιβαλλοντική και οικονομική.

21-9-2016












Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καλή σας μέρα, κύριε Χατζηνικολάου.

Νίκος Χατζηνικολάου: Θα ξεκινήσω ζητώντας να σχολιάσετε τις εξελίξεις σε σχέση με το Ελληνικό. Είναι ένα θέμα πάρα πολύ επίκαιρο, καυτό θα έλεγα που, δυστυχώς, απουσιάζει τις τελευταίες ημέρες από την ατζέντα των περισσοτέρων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Θέλω, λοιπόν, να σχολιάσετε την εξέλιξη στην υπόθεση αυτή και, κυρίως, θέλω να μας πείτε: τί θα μπορούσε να κάνει, κατά τη γνώμη σας, η Κυβέρνηση για να αποφύγει μια συμφωνία που είναι, προφανές, ότι δεν είναι η πιο επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο και για το Ελληνικό Κράτος;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κύριε Χατζηνικολάου, η Κυβέρνηση όφειλε να απόσχει από κάθε ενέργεια η οποία ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο και ζημιώνει το δημόσιο συμφέρον. Η υπογραφή αυτής της Σύμβασης, είναι ξεκάθαρο ότι, εκθέτει το Ελληνικό Δημόσιο στον κίνδυνο αποζημίωσης του λεγόμενου επενδυτή, του Ομίλου Λάτση, της LAMDA Development μέσω της παρένθετης εταιρίας της που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, εκθέτει το Ελληνικό Δημόσιο στην αφαίρεση ενός πολύτιμου κομματιού της περιουσίας του αντί ευτελέστατου τιμήματος, υποπολλαπλάσιου, καταδήλως, της πραγματικής αξίας.

Νίκος Χατζηνικολάου: Οι ακροατές μας εδώ το πρωί, κυρία Κωνσταντοπούλου, έλεγαν ότι η τιμή ανά τετραγωνικό είναι χαμηλότερη από την τιμή μιας γκαρσονιέρας στην πλατεία Αμερικής.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Είναι, νομίζω, ένας προσφυής παραλληλισμός αυτός. Και, επίσης, θα πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα ότι εδώ μιλάμε για μία χαριστική δικαιοπραξία. Χαρίζεται ένα φιλέτο, όχι απλώς ένα φιλέτο, ΤΟ φιλέτο! Χαρίζεται σε ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό όμιλο χωρίς να πληρούται καμμία προϋπόθεση συνταγματική, νομοθετική, περιβαλλοντική και οικονομική. Ουσιαστικά, υπό το πρόσχημα της πίεσης των δανειστών, γιατί μην ξεχνάμε ότι αυτό γίνεται με κατεπείγουσα διαδικασία και ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση μιας επόμενης δόσης, και εκτίθεται, βεβαίως, το Ελληνικό Δημόσιο στον κίνδυνο ακύρωσης αυτής της Συμφωνίας αφού είναι γνωστό σε όλους ότι ήδη εκκρεμεί διαδικασία κήρυξης της συγκεκριμένης περιοχής, σε περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Πολιτισμού. Όταν, λοιπόν, αυτή τη στιγμή θα βρεθούν, ενδεχομένως, βουλευτές που θα ψηφίσουν “ναι”, αυτοί οι βουλευτές έχουν αυτοτελή ευθύνη, όχι απλώς πολιτική, αλλά και ποινική, γιατί ζημιώνουν το Δημόσιο χαρίζοντας ένα φιλέτο αλλά και γιατί εκθέτουν το Δημόσιο σε πάρα πολύ πιθανή υποχρέωση αποζημίωσης του λεγομένου επενδυτή.

Νίκος Χατζηνικολάου: Μάλιστα. Έρχομαι στο άλλο μεγάλο… Έχετε κάτι να συμπληρώσετε σε αυτό;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Θέλω να πω ότι είναι προκλητικό το γεγονός και δεν θα πρέπει κανείς να παραστήσει ότι δεν το είδε, ότι με δόλιο τρόπο περιέχεται στη Σύμβαση μία διάταξη που λέει ότι δήθεν κάθε άρθρο αυτής της Σύμβασης υπερισχύει κάθε άλλου Νόμου. Αυτό είναι μία απόπειρα να αποσοβηθούν οι ποινικές, αστικές και διοικητικές ευθύνες αυτών που ψηφίζουν και αυτών που υλοποιούν, όπως, επίσης, είναι, νομίζω, δηλωτικό της ευθύνης και της ενοχής το γεγονός ότι και αυτή η Κυβέρνηση ενδίδει στην λειτουργία αυτού του εκτρωματικού Ταμείου, του ΤΑΙΠΕΔ, που δεν είναι λειτουργία δημοσίας υπηρεσίας ή οργανισμού, είναι λειτουργία εκτροφείου σκανδάλων, όπως είχαμε, πολλές φορές, πει.

Νίκος Χατζηνικολάου: Να προσθέσω, κυρία Κωνσταντοπούλου, για να κλείσουμε το θέμα αυτό ότι, η Real News αποκάλυψε την Κυριακή ότι η εταιρία που θα διαχειρίζεται το Ελληνικό, η “Ελληνικό Α.Ε.”, λέγεται Ελληνικό αλλά είναι Λουξεμβούργο. Είναι εταιρία Λουξεμβούργου.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Βεβαίως, αυτό περιέχεται και στη Σύμβαση που…


Διαβάστε περισσότερα εδώ:www.plefsieleftherias.gr/zoi-konstantopoulou-elliniko-charizete-choris-na-pliroute-kammia-proypothesi-syntagmatiki-nomothetiki-perivallontiki-ke-ikonomiki/

Σχόλια