ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Απάντηση Δημάρχου Λεβαδέων σε δηλώσεις του πρώην προέδρου της Α.Ε.Λ.

14-9-2016
















Λιβαδειά, 14-09-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με έκπληξη διαβάσαμε στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης δηλώσεις του προέδρου της Α.Ε.Λ. κ. Νικολάου Καφρίτσα, με τις οποίες επιρρίπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για την παράδοση της ομάδας σε αθηναϊκό όμιλο.

Αν και καθυστερημένα, προς ενημέρωση των πολιτών και φιλάθλων της ομάδας, αλλά και για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε τα εξής:

1) Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος για την καλύτερη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, ο κ. Καφρίτσας εκπροσωπώντας την Α.Ε.Λ., όπως και όλοι οι άλλοι αθλητικοί σύλλογοι που χρησιμοποιούν τις δημοτικές εγκαταστάσεις, υπέγραψε συμφωνητικό, με όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία αλλά και στην κανονιστική πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν εκφράστηκε καμία διαφωνία από την πλευρά του, αντιθέτως μάλιστα συμφώνησε σε όλα και επιπλέον προχώρησε σε χορηγία των Π.Α.γ.Ο, κίνηση που αποδεικνύει όχι μόνο την ικανοποίησή του, αλλά και την πολύ καλή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή. Η Δήμαρχος τον ευχαρίστησε δημόσια.

2) Η Αθλητική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων και με τη συναίνεση όλων των Συλλόγων που χρησιμοποιούν το Κλειστό, παρείχε τις καλύτερες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη προετοιμασία της ομάδας και συγκεκριμένα ο Δήμος Λεβαδέων μερίμνησε για την παροχή θέρμανσης, υδροδότησης, ηλεκτροδότησης και φύλαξης έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες προπόνησης της ομάδας και διεξαγωγής των αγώνων. Όλα αυτά, με ένα μεγάλο κόστος για τον Δήμο, που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτεται από αυτά που εισέπραττε ο Δήμος από την Α.Ε.Λ. Προκαλεί απορία η δήλωση του κ. Καφρίτσα ότι πλήρωνε τα πάντα! Θέτουμε τα ακόλουθα ερωτήματα: πλήρωνε η Α.Ε.Λ. τις παρακάτω δαπάνες λειτουργίας: πετρέλαιο θέρμανσης 6.089 ευρώ/ετησίως, ηλεκτροφωτισμό 14.065 ευρώ/ετησίως, υδροδότηση, συντηρήσεις – επισκευές για έργα που έγιναν και γίνονται στο Κλειστό Γυμναστήριο;

Ακόμη και αυτά που προβλέπονται από τον Νόμο και από το συμφωνητικό τα έχει πληρώσει; Πλήρωσε το ενοίκιο από αυτό το καμαράκι; (όπως ειρωνικά το αποκαλεί;)

Αυτόν τον χώρο είχαμε, αυτόν ζήτησε, αυτόν παραχωρήσαμε.

3) Επίσης, παρότι η πρόσθετη εξέδρα δημιούργησε προβλήματα στην αδειοδότηση της εγκατάστασης και στην ανάληψη από τον Δήμο άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων Πανελλήνιου ενδιαφέροντος, δεν καθαιρέθηκε με μοναδικό γνώμονα την απόλυτη εξυπηρέτηση της Α.Ε.Λ.

Δεν γνωρίζουμε για ποιόν λόγο παρέδωσε, ο πρώην πρόεδρος, την ομάδα σε αθηναϊκό όμιλο, αλλά η προσπάθεια να μεταφέρει τις επιλογές του στην Δημοτική Αρχή είναι απαράδεκτη και δημιουργεί απορίες και ερωτηματικά.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια