Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - Με το ένα πόδι εκτός ο Βενιζέλος

14-11-2016
















Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της κόντρας μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου που ξέσπασε μετά το «ναι» του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την υπόθεση του ΕΣΡ και κορυφώθηκε το Σάββατο με επίκεντρο ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε χθες κατά την κοινή συνεδρίαση των Κεντρικών Πολιτικών Επιτροπών του κόμματος, υπέρ της τήρησης ίσων αποστάσεων από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για πρόσωπα που επιχειρούν να «προϋπαντήσουν» τη ΝΔ. «Η στρατηγική επιλογή μας για αυτόνομη πορεία με διακριτό ρόλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ενοχλεί» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε σε οξύ τόνο: «Ενοχλεί συγκεκριμένα συμφέροντα και τους πολιτικούς εντολοδόχους τους και το αποδεικνύουν καθημερινά με απροκάλυπτες επιθέσεις». Στρέφοντας ξεκάθαρα το βλέμμα προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Απαντώντας στη Φώφη Γεννηματά ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε κατά της πολιτικής των «ίσων αποστάσεων» και των «συμψηφισμών». Είπε δε ότι η «αυτονομία της δημοκρατικής παράταξης διασφαλίζεται με τον καθαρό προγραμματικό λόγο». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε αποστάσεις όμως και από τον γραμματέα του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη και τον βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη που τάχθηκαν κατά της άμεσης προκήρυξης εκλογών. Ο βουλευτής κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να μη θολώνει το μήνυμα που εκπέμπει και ζήτησε να γίνεται ξεκάθαρο στις τοποθετήσεις ότι «χρειάζονται εκλογές και νέα Βουλή για να υπάρξει πολιτική λύση για τη χώρα».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν διαπίστωσε ότι είχε προηγηθεί συζήτηση για τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της σύνθεσης του ΕΣΡ και ο ίδιος την αγνοούσε, είχε μια έντονη λογομαχία με τον Ανδρέα Λοβέρδο από τον οποίο ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε.

«Δεν έχεις το θάρρος να πεις την αλήθεια» φέρεται να είπε σε έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος στον κ. Λοβέρδο. «Με ξέρεις 40 χρόνια και ξέρεις ότι έχω το θάρρος να λέω πάντα την αλήθεια» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, στις σκάλες του ξενοδοχείου, ιδιαίτερα εκνευρισμένος ο Βενιζέλος φέρεται να αποκάλεσε «ορντινάτσες του εκάστοτε προέδρου» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν εκεί.

«Δεν μπορεί να μην ενημερώθηκες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι διαφωνούσα. Το είπα στον γραμματέα, είμαι σίγουρος ότι θα στο είχε μεταφέρει. Θα έπρεπε να με πάρεις ένα τηλέφωνο το κινητό μου είναι ανοικτό», φέρεται να είπε αργότερα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κ. Γεννηματά η οποία του ανταπάντησε: «και το δικό μου είναι ανοικτό και θα μπορούσες να με πάρεις τηλέφωνο. Η σωστή σειρά, Βαγγέλη, είναι να με παίρνεις εσύ τηλέφωνο και όχι εγώ εσένα. Όποιος διαφωνεί θα έπρεπε να πάρει ο ίδιος να με ενημερώσει».


Πηγή:koutipandoras

Σχόλια