Eurobank: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

5-11-2016


















Την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιόρτασε στις 31 Οκτωβρίου η Eurobank, καθώς στελέχη του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επισκέφθηκαν σχολεία της Ελλάδος, προκειμένου να μεταδώσουν το μήνυμα της αποταμίευσης.

Γράφει ο Γιάννης Κουτρουμπής
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, τα στελέχη της Eurobank μοίρασαν τους παραδοσιακούς κουμπαράδες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και απηύθυναν μηνύματα για την έννοια της αποταμίευσης, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν και να εμπνεύσουν τους μικρούς μαθητές σχετικά με την αποταμίευση ως αντίληψη οικονομικής και όχι μόνον διαχείρισης.

H κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα Χανιά, όπου άνοιξε πριν 114 χρόνια το πρώτο κατάστημα του Τ.Τ. ως Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Κρήτης.

O αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η αποταμίευση είναι τρόπος ζωής και εθνική ευθύνη. Δεν αφορά μόνο τα χρήματα και σε καμία περίπτωση δεν αφορά μόνο τους λίγους που έχουν πολλά χρήματα. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο: η αποταμίευση μας αφορά όλους και κυρίως εκείνους που δεν έχουν κεφάλαια. Στη χώρα μας, η συγκυρία δυστυχώς συνεχίζει να είναι δύσκολη, οφείλουμε όμως να την υπερβούμε και κυρίως να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας να μην καταναλώνουν πάνω από τις δυνάμεις τους, να προβλέπουν και να αποταμιεύουν».

Τέλος, ο γενικός διευθυντής Retail Banking της Eurobank, Ιάκωβος Γιαννακλής, από την πλευρά του, ανέφερε: «Η παρατεταμένη ύφεση και η αβεβαιότητα των τελευταίων ετών έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο αποταμιευτικό και επενδυτικό έλλειμμα, το οποίο όσο δεν αντιμετωπίζεται, υπονομεύει τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας. Η εθνική αποταμίευση τα τελευταία χρόνια έχει καταρρεύσει. Βρίσκεται στο 9,7% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 23,2% και ακολουθεί ανοδική πορεία. Συνεπώς είναι επιτακτική, είναι εθνική ανάγκη, να σταματήσει η αποταμιευτική άπνοια στην Ελλάδα».


Πηγή:www.rizopoulospost.com

Σχόλια