ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Πρόγραμμα "Υγεία για όλους"


1-2-2017
















Θήβα 31/1/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα “Υγεία για όλους” : Κινητή μονάδα υγείας στις 5/2 στον προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου ΠΕ Βοιωτίας στη Θήβα για δωρεάν γυναικολογικές & οδοντιατρικές εξετάσεις
Με θέμα το πρόγραμμα “Υγεία για όλους” , που τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Βοιωτίας, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρη Αργύρη, των Δημάρχων Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου και Λιβαδειάς κας Γιώτας Πούλου και των Προέδρων των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας κκ. Μόρφως Βαλλά και Αντώνη Αγάτσα.

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος κλιμάκιο γιατρών θα βρίσκεται στις 4 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. στο προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου στην πόλη της Λιβαδειάς και στις 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 9:00π.μ. – 14:00 μ.μ. στον προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου ΠΕ Βοιωτίας στην πόλη της Θήβας ( οδός Μακαρίου 1) με κινητή μονάδα Υγείας, η οποία θα είναι εξοπλισμένη για γυναικολογικές εξετάσεις, οδοντιατρικές εξετάσεις και εξετάσεις Μαστού.

Οι ωφελούμενοι του εν λόγω προγράμματος είναι:

– Άτομα που βιώνουν ή κινδυνεύουν με κοινωνικό αποκλεισμό και δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας.

– Άνεργοι Ρομά

– Πρόσφυγες

– Άνεργοι Γιατροί, Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί

Όπως δήλωσαν οι δύο Αντιπεριφερειάρχες: 

“Για να πετύχει το πρόγραμμα χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται.

– Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού.

– Υπηρεσίες Υγείας.

– Νοσοκομεία.

– Μονάδες ΠΕΔΥ

Με την ευθύνη που διακρίνει όλους μας, ελπίζουμε και ευχόμαστε για Καλή Επιτυχία του προγράμματος. Άλλωστε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη, θέτει σε πρώτη προτεραιότητα εθελοντικές δράσεις εστιασμένες στον πολίτη”
Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για όλους», με την υποστήριξη των Υπουργείων Υγείας , Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια