Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το «σκάνδαλο των σκανδάλων» της Siemens

24-2-2017

«Αυτό που έγινε σήμερα είναι μια συνεχιζόμενη κοροϊδία σε βάρος των πολιτών» τόνισε μιλώντας στο TPP η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την απόφαση αναβολής της δίκης για τη σύμβαση Siemens - OTE. Χαρακτήρισε την υπόθεση Siemens ως «σκάνδαλο των σκανδάλων»






«Είμαστε εδώ για να πούμε ότι η δίκη της Siemens δεν θα διεξαχθεί πίσω από κλειστές πόρτες, είμαστε εδώ για να καταδέιξουμε ότι η συμπαγνία κυβέρνησης - Δικαιοσύνης για να αποσοβηθούν οι ευθύνες της Siemens δεν θα περάσει» πρόσθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το υπό σύσταση σωματείο που εκπροσωπεί, η «Ένωση Προσώπων Πολιτών Δικαιοσύνη για Όλους» δηλώθηκε ως παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ η Ζωή Κωνστνοπούλου πραγματοποίησε και παρέμβαση εντός του δικαστηρίου:






Η δίκη διακόπηκε για τις 6 Μαρτίου, καθώς μέλος του δικαστηρίου έκανε δήλωση αποχής λόγω προσωπικού κωλύματος. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, υπάρχει «αδυναμία του δικαστηρίου» να συγκροτηθεί εντός της ημέρας -μετά το κώλυμα του μέλους- και ως εκ τούτου θα επανέλθει στην επόμενη δικάσιμο. Ακόμη, ανέφερε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα είναι στις 15, 17 και 29 Μαρτίου στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας, τα ποσά που αποτέλεσαν «ωφέλιμες πληρωμές» -όπως στελέχη της πολυεθνικής εταιρίας αποκαλούσαν τις «μίζες»- εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που πλέον υπολογίζεται ως ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο, καθώς τα παράνομα χρήματα μετακυλήθηκαν στο κόστος για την υλοποίηση του έργου. Η πλευρά των κατηγορουμένων πρώην στελεχών του Οργανισμού αμφισβητεί, τόσο την ύπαρξη ζημιάς, όσο και το ύψος ζημίας του ΟΤΕ.


Πηγή:www.thepressproject.gr/article/107921/I-Zoi-Konstantopoulou-gia-to-skandalo-ton-skandalon-tis-Siemens-video#.WLA0MJGj6yQ.facebook

Σχόλια