Το «Μνημόνιο 4» είναι εδώ: Τσίπρας και Λαγκάρντ υποθηκεύουν το μέλλον των Ελλήνων


15-5-2017















ΤΟ... ΚΑΚΟ ΔΝΤ «ΕΞΑΓΝΙΣΤΗΚΕ» ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΑΓΡΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΟ 2021

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποφάσισε οριστικά να βάλει «ταφόπλακα» στις ζωές των περίπου 11 εκατ. Ελλήνων, ψηφίζοντας ένα νέο, ακόμη πιο σκληρό Μνημόνιο, με μέτρα περίπου 5 δισ. ευρώ και με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει «συγχωροχάρτι» στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ταυτιζόμενος απόλυτα με θέσεις, τις οποίες σε παλαιότερες δηλώσεις του καταδίκαζε με δριμύτητα.
Διαβάζοντας κανείς το σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, όπου γίνεται λόγος για «απόλυτη ταύτιση απόψεων» (!) ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μένει απλά με το στόμα ανοιχτό.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «Ελλάδα και ΔΝΤ βρίσκονται στην ίδια σελίδα για το χρέος», θαρρεί κανείς πως ξέχασε εν μία νυκτί τα όσα έχει πει κατά καιρούς για το «κακό Ταμείο», για τα λανθασμένα δεδομένα και την εξίσου σφαλερή «συνταγή» λιτότητας, την οποία όψιμα παραδέχθηκε ακόμη κι ο Πολ Τόμσεν!

Τέτοιο εξαγνισμό και άφεση αμαρτιών, είναι αλήθεια πως δεν έχουμε ξαναδεί...

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανακατεύει το ψέμα με την εικονική πραγματικότητα, επιχειρώντας να παρουσιάσει ως «χάδι» όλα τα σκληρά μέτρα που έρχονται να φορτωθούν ξανά στις πλάτες των Ελλήνων!

Από την πλευρά της, η κ. Λαγκάρντ έσπευσε να διαμηνύσει πως αν το Βερολίνο δεν συμφωνήσει σε εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι», τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα. «Στην περίπτωση αυτή, τα μέτρα δεν εφαρμόζονται», ανταπάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ ανέφερε τα εξής:

«Μετά τη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο διευθυντής επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση από το Πεκίνο: «Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο, στο περιθώριο της διάσκεψης για την εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη -Ένας δρόμος». Είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την πρόοδο που γίνεται στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα, την σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, αλλά και την υποστήριξη από τους άλλους εταίρους της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΔΝΤ».

Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά μοιάζουν με ένα κακοπαιγμένο Θέατρο Σκιών, γιατί η σκληρή πραγματικότητα του «Μνημονίου 4» επιφυλάσσει νέα σοβαρά πλήγματα στο εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου, που γονατίζει εδώ και επτά ολόκληρα χρόνια υπό το βάρος των απαιτήσεων που εγείρουν οι δανειστές, με την υπερφορολόγηση και την άγρια λιτότητα.

Είναι δε αξιοσημείωτη η σπουδή που δείχνουν κυβερνητικά στελέχη να βαπτίζουν το νέο Μνημόνιο «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δήλωση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, ότι «δεν αποτελούν 4ο Μνημόνιο τα νέα μέτρα που κατατέθηκαν στη Βουλή».

Άγρια λιτότητα μέχρι και το 2021!

Όμως, όσο κι αν στην κυβέρνηση ξορκίζουν τον... Μαμωνά του Μνημονίου, η νέα συμφωνία κυβέρνησης - Θεσμών βρίσκεται πλέον προ των πυλών και προβλέπει άγριο «τσεκούρι» στις συντάξεις, περικοπή του αφορολόγητου και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Μάλιστα, ο στόχος για το 2019, οπότε και θα είχε ήδη τελειώσει το προηγούμενο μνημόνιο φτάνει το 4,4%, το 2020 το 4,8% και το 2021 στο 5,6%.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαΐου και θα επηρεάσει τις ζωές περισσότερων από 1 εκατομμύριο συνταξιούχων, οι οποίοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, ενώ θα «αδειάσει» τις τσέπες των ελευθέρων επαγγελματιών που θα δουν τις εισφορές να αυξάνονται κι άλλο.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν φόρο επί των καθαρών εισοδημάτων τους, χωρίς όμως πρώτα να έχουν αφαιρεθεί οι εισφορές που πληρώθηκαν το προηγούμενο έτος.
Επίσης καταργείται η έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες.

Επίσης, το 2018 θα υπάρξει περαιτέρω περικοπή του ΕΚΑΣ και άλλων κοινωνικών επιδομάτων.
Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στις επιτροπές τη Δευτέρα και την Τρίτη 15 και 16 Μαΐου και στην Ολομέλεια την Τετάρτη και την Πέμπτη 17 και 18 Μαΐου. Η ψήφισή του θα γίνει αργά το βράδυ της Πέμπτης.


Πηγή:newsnea.com/mnemonio-4-einai-edo-tsipras-kai-lagkarnt-ypothekeyoyn-mellon-ton-ellenon

Σχόλια