ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


17-5-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς», με την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας, διοργανώνει εκδρομή στην Αθήνα, η οποία περιλαμβάνει δυο στάδια :
1. Περίπατο με ξενάγηση σε Αρχαιολογικά και Ιστορικά μνημεία της Αθήνας όπως: Ρωμαϊκή Αγορά, Αέρηδες, Στοά Αττάλου, Ναός του Ηφαίστου, Αρχαία Αγορά, Άρειος Πάγος.
2. Θέαση της Θεατρικής Παράστασης «Η Λέσχη» Α’ μέρος της τριλογίας «Ακυβέρνητες Πολιτείες», του Στρατή Τσίρκα, στο Yπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε δραματουργία – σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου.

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημερομηνία: 28 Μαΐου 2017
Ώρα αναχώρησης από Λιβαδειά: 12:30
Ώρα άφιξης στο χώρο ξενάγησης: 14:40

Ξενάγηση στα Αρχαιολογικά και Ιστορικά μνημεία: 14:50 − 16:30 (Διάρκεια 105 λεπτά περίπου)
Ανάπαυλα και καφέ στην πλατεία «Jacqueline de Romilly»: 16:30 − 18:00
Ώρα αναχώρησης για το Yπόγειο του Θεάτρου Τέχνης: 18:00
Θεατρική παράσταση: από 19:00 έως 22:00
Επιστροφή στη Λιβαδειά: κατ’ εκτίμηση 12:00 με 00:30
Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: 23 €. Συμπεριλαμβάνεται μετακίνηση, ξενάγηση και εισιτήριο στο Θέατρο.

Δήλωση συμμετοχής:

· Μέσω διαδικτύου, στο site της Βιβλιοθήκης http://www.liblivadia.gr/
· Διά ζώσης στη Βιβλιοθήκη (Κάδμου 7 – ώρες λειτουργίας) ή στο Κατάστημα Βανίλια της κ. Εύας Μαρίνη (Σπυρίδωνος 3).
· Τηλεφωνικά, στα τηλέφωνα 22610.89970 (Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς), 22610.28580 (κ. Εύα Μαρίνη) και 22610.29216 (κ. Δαμιανό Μωραΐτη).
*** Σε κάθε περίπτωση, η κράτηση ισχύει μόνο όταν εξοφληθεί το συνολικό ποσό συμμετοχής, το αργότερο μέχρι και Δευτέρα 22 Μαΐου 2017***
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Λίγα λόγια για τον Περίπατο με ξενάγηση σε Αρχαιολογικά και Ιστορικά μνημεία
Γύρω από την Ακρόπολη βρίσκονται πάρα πολλά αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία. Θεωρήσαμε σκόπιμο να σχεδιάσουμε έναν «ιστορικό περίπατο» συμπληρώνοντας μερικά ακόμη κομμάτια στο πάζλ της γνώσης μας για την ζωή στην αρχαιότητα.

Έτσι λοιπόν εντάξαμε σε αυτόν τον «ιστορικό περίπατο» μια σειρά μνημείων όπως: Ρωμαϊκή Αγορά, Αέρηδες, Στοά Αττάλου, Ναός του Ηφαίστου, Αρχαία Αγορά, Άρειος Πάγος.
Λίγα λόγια για την παράσταση «Η Λέσχη» και την τριλογία «Ακυβέρνητες Πολιτείες»
Τόσοι άνθρωποι, ναυάγια της καταιγίδας που σαρώνει τον κόσμο. Μόνοι και ξεκομμένοι, στο περιθώριο του κόσμου, του έθνους τους.

Στο περιθώριο κι αυτής ακόμη της αλλοπρόσαλλης Γερουσαλήμ.
Στρατής Τσίρκας, «Η Λέσχη»

Οι «Ακυβέρνητες Πολιτείες» δεν είναι μόνο ένα έργο που σημάδεψε την εποχή του και προκάλεσε ποταμό συζητήσεων, είναι επιπλέον ένα έργο που εξακολουθεί να αφορά ακόμα και σήμερα: από τη μια, έλκει με ολοένα αυξανόμενη ένταση την προσοχή του κριτικού και θεωρητικού λόγου, και από την άλλη μοιάζει να μιλά με ασυνήθιστη αμεσότητα στον σύγχρονο αναγνώστη, ο οποίος ζει και πάλι, μισό αιώνα και πλέον μετά την εποχή που διαδραματίζεται το μυθιστόρημα, μέσα σε μια νέα δίνη που ταράσσει τον κόσμο, τη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, χωρίς να μπορεί να σταθμίσει με καμία βεβαιότητα τα δεδομένα της ζωής του.
Δραματουργία- Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου
Διανομή ( με αλφαβητική σειρά) Θανάσης Βλαβιανός, Θανάσης Δήμου, Ανθή Ευστρατιάδου, Γιώργος Κριθάρας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Μανώλης Μαυροματάκης, Γιώτα Μηλίτση, Ηλέκτρα Νικολούζου, Δημήτρης Πασσάς, Μάνος Στεφανάκης


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια