Η ΑΔΕΔΥ άνοιξε τον 'χορό' των κινητοποιήσεων κατά του πολυνομοσχεδίου


151-2018









Ρεπορτάζ: Μάνος Φραγκιουδάκης

Η ΑΔΕΔΥ άνοιξε τον 'χορό' των συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο ξεκίνησε λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και λίγη ώρα μετά, εργαζόμενοι στο δημόσιο, δάσκαλοι, γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων, εργαζόμενοι στην κοινωνική ασφάλιση, πολύτεκνοι, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση κ.α. ξεκίνησαν από την οδό Σταδίου πορεία προς τη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Στάση εργασίας 09.00 με 11.00 πραγματοποιήθηκε και από τους δικαστικούς λειτουργούς.

«Πρόκειται για ένα αντιδραστικό και αντεργατικό νομοσχέδιο. Εμπεριέχεται η ρύθμιση για την απεργία που αποτελεί έναν ισχυρό συμβολισμό αλλά και ζητήματα όπως οι πλειστηριασμοί. Θα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε τον αγώνα» δήλωσε στο News 24/7 ο Αντωνης Κουρούκλης, πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Προσπαθούν να μειώσουν με κάθε τρόπο οποιοδήποτε εισόδημα και οποιαδήποτε δυνατότητα έχουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Η ελληνική οικογένεια δεν έχει νηπιαγωγεία, δεν έχει παιδικούς σταθμούς και τώρα καταργείται το κίνητρο των επιδομάτων. Θελουμε να μας αφήσουν να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας» τόνισε από την πλευρά της το μελος του γενικού συμβουλίου της ομοσπονδίας πολυτέκνων και μητέρα 6 παιδιών, Δήμητρα Αγγελη.

Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής, ωστόσο τούς εμπόδισε διμοιρία των ΜΑΤ. Υπήρξε ένας μικρός διαπληκτισμός μεταξύ του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και του επικεφαλής της διμοιρίας, το περιστατικό όμως έληξε γρήγορα χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω εντάσεις. Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.15.

Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΓΣΕΕ καλούν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 18.00 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους κατά του πολυνομοσχεδίου, με αιχμή του δόρατος τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της απεργίας.

Συγκεκριμένα, όπως έχει αποφασιστεί, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό, του τραμ και του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου όλο το 24ωρο, καθώς επίσης τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.


Πηγή:news247.gr

Σχόλια