Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας για την Ημέρα της Γυναίκας


8-3-2018














ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2018
Ημέρα μνήμης και απόδοση τιμής και σεβασμού στις γυναίκες όλων των εποχών που με τους αγώνες ,το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία για να σταματήσει η υποβάθμιση του προσώπου της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα.

Γυναίκες αποστασιοποιημένες από το σύστημα και τις συντηρητικές κοινωνίες χρησιμοποίησαν τα τάλαντα με τα οποία τις είχε προικίσει ο θεός και είχαν ακονιστεί για αιώνες από την αδικία της κοινωνίας. Είχαν όραμα, σκοπό, σκέψη, επιχειρήματα, βούληση, δύναμη, υπομονή και επιμονή και κέρδισαν μια ενεργό θέση στην κοινωνία. Κατοχυρωμένα και κεκτημένα δικαιώματα που για μας είναι αυτονόητα και τα απολαμβάνουμε, κάποιες γυναίκες πάλεψαν και αγωνίστηκαν για να τα κατακτήσουν. Μακρύς ο κατάλογος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Σταθμός η 8η ΜΑΡΤΙΟΥ του 1857, όταν εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης με την απεργία τους και τη θυσία τους άρχισαν να διεκδικούν βασικά δικαιώματα. Έκτοτε καθιερώθηκε και γιορτάζεται σαν ημέρα της γυναίκας.

Τιμούμε τις γυναίκες αυτές, αλλά πραγματική τιμή θα είναι η προσπάθεια να τις μιμηθούμε και πολύ πιο ανώδυνα σήμερα, γιατί παρόλες τις κατακτήσεις, η σημερινή γυναίκα αντιμετωπίζει πολλά και ιδιαίτερα προβλήματα, όπως ενδοοικογενειακή βία, σεξισμό, υψηλότερη ανεργία, χαμηλούς μισθούς, σεξουαλική παρενόχληση! Επιτέλους αντέδρασαν οι μαύρες τουαλέτες!!
Μια διαμαρτυρία για την σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του θεάματος που όλοι ως πρόσφατα σιωπούσαν.

Καλές οι γιορτές και τα λουλούδια! Όμως έχουμε χρέος, έχουμε ευθύνη σαν μητέρες, σύζυγοι, να κάνουμε τη δική μας υπέρβαση να δουλέψουμε όλες μαζί, αν όχι για την εξάλειψη, αλλά τη βελτίωση αυτών των προβλημάτων για μας και για τα εγγόνια μας.
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας στέλνει φιλικούς χαιρετισμούς σε όλες τις γυναίκες του νομού μας με την ευχή η συνεργασία όλων μας να έχει επιθυμητά αποτελέσματα και όλες να μπορούμε να λέμε ότι βάλαμε ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα ΙΣΟΤΗΤΑ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Άντζελα Πανταζή-Βασιληά


Η Γραμματέας
Ιωάννα Παναγιωτίδη


Πηγή:orchomenos-press.blogspot.gr

Σχόλια